Мобилно меню

Илиан Илиев: Влизам във война с всеки, който тръгва срещу интересите на отбора ми

Всяка вечер заспивам с чиста съвест, защото никога не съм предал хората, които са ми гласували доверието си, подчерта наставникът на Черно море
Илиан Илиев: Влизам във война с всеки, който тръгва срещу интересите на отбора ми
57

 

"Няма как да се извиня за нещо, в което съм абсолютно убеден, че съм прав". 

Така коментира старши треньорът на Черно море Илиан Илиев декларацията на Лудогорец, според която той би трябвало да се извини за изявлението си след мача между двата отбора, завършил 3:2 за разградчани. 

В официалното изявление, публикувано на сайта на "орлите" се казва, че коментаторът на двубоя се обадил да се извини за "некоректния си коментар по повод втория жълт картон на Васил Панайотов от ПФК „Черно море“. Това дава повод на Лудогорец да питат кога Илиан Илиев също ще се извини. От разградския клуб си позволяват и редица квалификации за Илиан Илиев и кариерата му. Ето част от изявлението:

"Ясно е, че Илиев е лидер на мрънкачите в българския футбол, но очаквахме да надскочи ръста си и преди да плюе, първо да погледне статистиката от мача. Ние знаем, че той е част от старата коалиция антиЛудогорец и не напада така яростно наши опоненти, дори и когато е явно ощетен. Няма проблем. Нека треньорът на „моряците“ си живее в белите облаци и в зоната на комфорт. Пожелаваме му най-искрено някога да води отбор с шампионски амбиции".

Илиан Илиев отговори с недоумение на нападките.

"Изненадан съм от това, което прочетох, тъй като вместо в Лудогорец да се радват на трите точки и да търсят проблемите в себе си за моментното си състояние, те ги търсят там, където не съществуват."

"Не знам защо коментаторът по телевизията Данчо Господинов се е обадил да се извини на Лудогорец, след като преди това абсолютно правилно е коментирал, че след дузпата не трябва да се показва картон на Панайотов. Но може някой да го е посъветвал да се извини.

Тези хора, които са писали декларацията, за мое най голямо удивление, ме вкарват в някакви анти Лудогорец коалиции. И от това разбирам, че те не знаят какво означава чест, достойнство и чиста съвест. Аз, където и да съм бил треньор, съм защитавал честта на отбора си и съм влизал във война с всеки, който се е опитал да тръгне срещу интересите на отбора ми. Бил съм не лош футболист, играл съм на Световно първенство за България, и всичко съм постигнал с труд, хъс и спортна злоба и нищо не съм получил даром.

Това, което искам да предам и на моите играчи. И заспивам всяка вечер с чиста съвест, защото никога не съм предал хората, които са ми гласували доверието си.

Да, сигурно никога в живота си може да не водя отбор, който има шампионски амбиции (от Левски си тръгнах, когато бях на 2 точки от Лудогорец), но в една треньорска кариера не всички могат да водят такива отбори."

"За мен е чест, че в отборите, в които съм бил, Черно море, Берое, Локомотив Пловдив и Верея, съм дал път на много млади български таланти и отборите ми винаги са играли футбол и не са прекланяли глава пред никой."

"Със сигурност няма да падам на нивото на написалите декларацията, в това да определям, кой е нисък, висок, рус, мургав. Това показва нивото на тези хора за съжаление".

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно Море

Черно море гостува на Локомотив (Пловдив) без Александър Василев и Алекс Фернандес

В групата на "моряците" за двубоя на Лаута се завръща Мишаел Алвес
Черно море гостува на Локомотив (Пловдив) без Александър Василев и Алекс Фернандес
17

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за гостуването на Локомотив (Пловдив) в мач от 34-ия кръг на елитната ни футболна лига. От нея отпаднаха Александър Василев и Алекс Фернандес, а с тима ще пътуват Николай Златев и Берк Бейхан. В групата се завръща и Мишаел Алвес.

Двубоят между Локомотив (Пловдив) и Черно море е в петък, 2 юни от 19:45 часа на Лаута.

Главен арбитър на срещата ще е Георги Димитров с асистент съдии Дениз Соколов и Георги Дойнов, съдийски наблюдател ще е Мартин Богдев.

Групата на Черно море: Георги Георгиев, Иван Дюлгеров, Цветомир Панов, Живко Атанасов, Виктор Попов, Мартин Дичев, Даниел Димов, Росен Стефанов, Влатко Дробаров, Арлинд Дакай, Васил Панайотов, Стефан Велев, Мишаел Алвес, Велислав Василев, Мазир Сула, Берк Бейхан, Николай Златев, Едгар Пашеко, Атанас Илиев, Исмаил Иса, Матеус Машадо.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно море