Мобилно меню

Ивайло Ненков ще ръководи мача между Черно море и Ботев (Враца)

"Моряците" гостуват в петък - 1 септември, от 19:15 часа
Ивайло Ненков ще ръководи мача между Черно море и Ботев (Враца)

Съдийската комисия към БФС определи Ивайло Ненков за главен арбитър на двубоя Ботев (Враца) - Черно море от 8-ия кръг на първа лига. Асистенти на Ненков ще са Петър Митрев и Даниел Ников, съдийски наблюдател ще е Георги Йорданов, а за ВАР ще отговаря Ивелин Занев.

Двубоят във Враца ще е в петък - 1 септември, от 19:15 часа. Преди началото на осмия кръг, Черно море е втори във временното класиране, със 17 точки, Ботев (Враца) е 12-и с 6 точки.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно море

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е