Мобилно меню

Легенда на Спартак (Варна) се завърна в клуба

Пламен Гетов ще заеме поста спортен директор
Легенда на Спартак (Варна) се завърна в клуба

Пламен Гетов е новият спортен директор на Спартак (Варна), съобщават от пресцентъра на клуба. Бившият национал е юноша на Спартак - това е тимът, с който прави първите си стъпки в професионалния футбол. По време на кариерата си у нас е играл също за отборите на ЦСКА, Левски и Спартак (Плевен). Зад граница е носил екипа на португалския Портимонензе.

С отличителните си изпълнения на свободни удари и невероятна голмайсторска способност, Пламен Гетов става голмайстор №1 на „А“ група в два сезона - 1984/85 и 1992/93, съответно с 26 гола във всеки сезон.

Шампион на България с Левски през 1993 година и участник в исторически моменти на българския футбол,  ключително полуфиналите на КНК с ЦСКА и Световното първенство в Мексико през 1986 година. Гетов е признат за най-добър и най-техничен играч през сезон 1992/1993.

С 286 мача и 165 гола в „А“ група, Пламен Гетов е истински символ на успеха и предаността към футбола. Неговият богат международен опит и визия за развитието на футбола ще допринесат значително за бъдещето на Спартак (Варна), убедени са от клуба.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ФК Спартак (Варна)

Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Новият старши треньор Александър Томаш изведе 25 играчи за първа тренировка на стадион Спартак
Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Отборът на Спартак (Варна) започна подготовка за участието си в Първа лига през новия сезон. Това ще е 45-ото участие в елита на българския футбол за отбора на "соколите". Припомняме, че варненският тим заслужи убедително мястото си в Първа лига като се класира като шампион на Втора лига.

Първата тренировка на Спартак от предсезонната подготовка предизвика значителен интерес от страна на феновете. Те посрещнаха своите любимци с фойерверки, скандирания и песни. 

По традиция първата тренировка на Спартак беше в емблематичния за клуба час 19:18. Тя бе предшествана от водосвет, отслужен от отец Дончо. 

Новият старши треньор на отбора Александър Томаш изведе 25 играчи за тренировка на клубния стадион, сред тях и доста юноши на клуба, както и новопривлеченият вратар Мартин Величков, който през миналия сезон носи екипа на Етър.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Спартак Варна