Мобилно меню

Отличие на Никола Спасов излагат в Музея на спорта във Варна

Плакетът е за най-добър треньор, което легендарният наставник на Черно море получи след спечелването на Купата на България
Отличие на Никола Спасов излагат в Музея на спорта във Варна
58

С нов експонат се сдоби Музеят на спорта във Варна, който е разположен в реставрираната сграда на емблематичния Юнашки салон в центъра на града. В музея вече може да се види плакетът за най-добър треньор, връчен на легендарния наставник на Черно море Никола Спасов след спечелването на Купата на България. "Моряците" заслужиха престижното отличие през 2015 година след победа във финала с 2:1 над столичния Левски.

Паметното отличие на незабравимия Никола Спасов беше дарено от брат му Юлиян Спасов. Най-новия експонат за Музея на спорта бе получен от директора на ресорната общинска дирекция Кристиан Димитров.

Припомняме, че Никола Спасов си отиде от този свят на 23 ноември 2020 г. Той почина на 61-годишна възраст след боледуване от коронавирус. През миналата година бе открит паметник на големия футболист и треньор Никола Спасов пред клубното съоръжение на Черно море - стадион Тича. Скулптурата бе направена по идея на феновете и на председателя на националния фен клуб на "моряците".

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Спартак (Варна) благодари на Херо на сбогуване

Ръководството на "соколите" изрази признателност към Димитър Димитров за професионализма и отговорното отношение към клуба през изминалия полусезон
Спартак (Варна) благодари на Херо на сбогуване
26

Спартак (Варна) се разделя с досегашния си старши треньор, Димитър Димитров - Херо след изтичане срока на договора му.

Ръководството на клуба изразява своята благодарност и отдава дължимото на Димитър Димитров за професионализма и отговорното отношение към работата през изминалия полусезон.

"Димитър Димитров ще остане част от историята на клуба като застъпник на добрия и честен футбол. Изказваме благопожелания на него и неговия екип за бъдещи професионални успехи. Вярваме, че по достоен начин затваряме тази страница, за да отворим нова глава!", заявиха от ръководството на ФК Спартак (Варна).

2023 © Варна е