Мобилно меню

Петър Костадинов: Не сме фаворити за първото място, но може да объркаме сметките на фаворитите!

Лидерите на отбора успяват да интегрират всеки чужденец и нов футболист в Черно море - тяхна е основната заслуга, подчерта помощник треньорът на Черно море
Петър Костадинов: Не сме фаворити за първото място, но може да объркаме сметките на фаворитите!

Черно море ще зимува на върха в елитната ни футболна лига след победа в последния си двубой за 2023-та срещу Славия с 3:0. Помощник треньорът на "моряците" Петър Костадинов изтъкна, че успехът е дошъл трудно, превдид класата на съперника.

"Щастливи сме от победата, от начина, по който я постигнахме, разбира се и от първото място. Ние през цялата седмица се опитвахме да втъплим на момчетата, че не трябва да е фикс идея това първо място, защото първенството е още в средата - 20 мача от 35 възможни са изиграни. Това че завършваме сега не първо място не ни дава нито медали, нито титла. Първото място е един перфектен завършек на годината, която имахме, мисля че е напълно заслужено и искам да поздравя футболисти, ръководство и фенове. Това, че работим в симбиоза дава резултати!"

Петър Костадинов призна, че със сигурност на футболистите е повлияло отсъствието на Илиан Илиев край тъч линията, поради наказание. "Въпреки това, те знаеха важността на мача и го изиграха по перфектния начин. Почти не дадохме шансове на съперника. Разбира се отборът на Славия също създаде няколко добри положения, но като цяло мисля че бяхме по-добрият отбор на терена", коментира той. 

Помощник треньорът на Черно море изтъкна основната роля на лидерите в отбора за интегрирането в тима на всеки нов футболист - както чужденец, така и българин.

"Който дойде в Черно море, се чувства като у дома си и това е благодарение точно на лидерите в съблекалнята. На тяхната роля в отбора се дължат до голяма степен успехите на Черно море."

На въпрос какви са плановете на Черно море след подновяването на шампионата, Петьо Костадинов отговори:

"Първо да си изкараме едни весели празници, единственото пожелание е всички да бъдем здрави - това е най-важното. Надявам се, че ще направим добра подготовка, че ще се подсилим на постовете, на които има нужда. Ние не сме фаворити за първото място, фаворитите са ясни, но може да объркаме някоя и друга сметка..."

В първия си двубой за 2024-а, Черно море ще гостува на шампиона Лудогорец, в средата на февруари.

2023 © Варна е

Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

Специалистът напуска клуба след края на сезона
Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

След проведени разговори между ръководството на Спартак (Варна) и старши треньорът Росен Кирилов е решено, че той ще остане начело на тима до края на настоящия сезон и няма да води клуба в Първа лига. Това съобщиха от клубното ръководство на "соколите". 

"През изминалите няколко месеца, откакто пое тима, Росен Кирилов и неговият щаб не само изпълниха задачата, която им бе поставена – първото място в шампионата и завръщане в Първа лига, а изградиха отбор и колектив, който постигна победи с убедителна игра и стил, с който всички привърженици могат да се гордеят."

Ръководството на Спартак изказва своята благодарност към Росен Кирилов за работата и професионалното му отношение към клуба и неговите задължения, като му пожелава успех в треньорската кариера.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ФК Спартак Варна