Мобилно меню

Росен Кирилов: Продължаваме да се борим за първото място!

Искаме да приключим сезона, като изпълним поставените цели и след това ще мислим за селекция, подчерта старши треньорът на Спартак (Варна)
Росен Кирилов: Продължаваме да се борим за първото място!

Старши треньорът на Спартак (Варна) отбеляза, че футболистите му са изиграли труден мач срещу отбора на Литекс, спечелен в крайна сметка от "соколите" с 2:1.

"Съперникът игра доста освободено в мача, тъй като вече няма за какво да се бори този сезон, докато ние все още имаме. Въпреки, че не създадоха много чисти положения, успяваха да поддържат напрежение пред нашата врата, вкараха ни и гол от статично положение, след наша грешка. Ние изпуснахме доста ситуации. Докато не се научим да реализираме по-голяма част от положенията, които създаваме, до края на мачовете ще сме неспокойни", обобщи Росен Кирилов.

Наставникът на "соколите" беше категоричен, че Спартак (Варна) ще търси задължителни победи в оставащите два кръга до края на сезона във Втора лига, за да се поздрави с първото място в крайното класиране, въпреки че, отборът вече си осигури място в елита през следващия сезон.

"Все още не мислим за селекция, не искаме да си пилеем енергията, важно в момента е да приключим сезона, като изпълним поставените цели и след това ще мислим за селекция", каза още Росен Кирилов.

2024 © Варна е

Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

Специалистът напуска клуба след края на сезона
Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

След проведени разговори между ръководството на Спартак (Варна) и старши треньорът Росен Кирилов е решено, че той ще остане начело на тима до края на настоящия сезон и няма да води клуба в Първа лига. Това съобщиха от клубното ръководство на "соколите". 

"През изминалите няколко месеца, откакто пое тима, Росен Кирилов и неговият щаб не само изпълниха задачата, която им бе поставена – първото място в шампионата и завръщане в Първа лига, а изградиха отбор и колектив, който постигна победи с убедителна игра и стил, с който всички привърженици могат да се гордеят."

Ръководството на Спартак изказва своята благодарност към Росен Кирилов за работата и професионалното му отношение към клуба и неговите задължения, като му пожелава успех в треньорската кариера.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ФК Спартак Варна