Мобилно меню

Росен Кирилов: Спартак разполага с много добри футболисти, които могат да играят на ниво в първа лига!

Специалистът разкри, че след края на договора си с варненския клуб продължава следването си в Софийския университет, тъй като от дете мечтае да завърши история
Росен Кирилов: Спартак разполага с много добри футболисти, които могат да играят на ниво в първа лига!

Старши треньорът на Спартак (Варна) Росен Кирилов, който класира отбора за елита и то като шампион на Втора лига, коментира в интервю за Народен спорт причините да не продължи да води тима след края на първенството. 

"Искам да благодаря на ръководството, че ме потърсиха в тежък момент. Разбрахме се до края на май да помогна. Бяха ми поставени две основни цели - влизане на Спартак в Първа лига и да станем шампиони на Втора лига. Щастлив съм, че успяхме да изпълним поставените цели и да зарадваме ръководството на Спартак в лицето на господин Николов. Такава ни беше уговорката."

Росен Кирилов подчерта, че е бил сигурен в качествата на отбора, още когато е приел предизвикателството да го ръководи.  

"Когото поех отбора, бях сигурен, че ще влезе в Първа лига и бях почти сигурен, че ще станем и първи. В един момент по време на сезона усетих, че това е абсолютно достижима цел и дадохме всичко от себе си, за да я постигнем. Спартак разполага с много добри футболисти и мисля, че  могат да играят на ниво и в елитната футболна лига в този състав, в който са в момента."

Специалистът, който има и значителен опит като футболист в родния шампион, коментира настоящото ниво на родната Втора лига.  

"Борбата във втория ни ешелон е тежка. Повечето отбори са добри, дори последният в класирането можеше да победи и първите, имаше и такива двубои. Доста сериозна е конкуренцията във Втора лига. Не се сещам да сме изиграли мач, в който да не сме на сто процента и да не вложим максимални усилия, за да го спечелим."

На въпрос как ще продължи развитието му в личен и професионален план след края на договора със Спартак, Росен Кирилов отговори:

"Ще си дам малко почивка и след това искам да си взема изпитите в университета, защото съм студент по история в Софийския университет. Още от юношеските години имам интерес към историята, нямах време преди, сега в последните години реших да запиша и да завърша тази специалност. Отдавна е моя мечта да завърша история и дано да се случи! Сега трябва да завърша втори курс. Справях се до момента, в който приех да поема Спартак и сега ще ми е много трудно да си взема изпитите за годината, но ще се постарая."

Росен Кирилов пожела да запази в тайна дали има предложения да води други отбори след края на договора му със Спартак. 

2024 © Варна е

Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Новият старши треньор Александър Томаш изведе 25 играчи за първа тренировка на стадион Спартак
Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Отборът на Спартак (Варна) започна подготовка за участието си в Първа лига през новия сезон. Това ще е 45-ото участие в елита на българския футбол за отбора на "соколите". Припомняме, че варненският тим заслужи убедително мястото си в Първа лига като се класира като шампион на Втора лига.

Първата тренировка на Спартак от предсезонната подготовка предизвика значителен интерес от страна на феновете. Те посрещнаха своите любимци с фойерверки, скандирания и песни. 

По традиция първата тренировка на Спартак беше в емблематичния за клуба час 19:18. Тя бе предшествана от водосвет, отслужен от отец Дончо. 

Новият старши треньор на отбора Александър Томаш изведе 25 играчи за тренировка на клубния стадион, сред тях и доста юноши на клуба, както и новопривлеченият вратар Мартин Величков, който през миналия сезон носи екипа на Етър.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Спартак Варна