Мобилно меню

Спартак гостува на Спортист (Своге) в събота

Главен арбитър на срещата ще е Радослав Гидженов
Спартак гостува на Спортист (Своге) в събота

Отборът на Спартак (Варна) ще гостува на Спортист (Своге) във втория кръг от сезона на Втора лига. Двубоят е в събота, 22 юли от 18.30 в Своге. Това ще бъде трета среща между тимовете. Двата отбора са се срещали единствено през сезон 2021/22 г. във Втора лига. Тогава двубоят във Варна завърши 1:1, а "Спартак"се наложи с 3:0 в Своге.

"Спортист" стартира актуалното издание на шампиона със загуба – 1:3 при визитата си на Беласица в Петрич, а соколите се наложиха над победителя от миналата кампания ЦСКА 1948 II.

Главен арбитър на двубоя между Спортист (Своге) и Спартак (Варна) в събота ще е Радослав Гидженов, с асистенти Мартин Маргаритов и Цветан Горанов, съдийски наблюдател ще е Владимир Владимиров.

2023 © Варна е

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е