Мобилно меню

Спартак (Варна) играе първа лятна контрола в събота

Двубоят ще е в Албена, а съперник ще е Добруджа
Спартак (Варна) играе първа лятна контрола в събота

Спартак (Варна) ще играе срещу Добруджа в първата контролна среща от предсезонната подготовка. "Соколите", водени от Александър Томаш, излизат срещу втородивизионния тим със старши треньор Атанас Атанасов в събота, 22 юни от 18 ч. в Албена.

Междувременно под ръководството на новия старши треньор Александър Томаш, играчите вдигат оборотите още в началото на предсезонната подготовка. "Соколите" тренират всеки ден за навлизане в оптимална форма преди 45-ото си участие в елитната ни футболна лига. Както ВАРНА Е ви информира, отборът на Спартак (Варна) ще стартира новия шампионат с гостуване на Хебър (Пазарджик), като двубоят ще се изиграе между 19 и 21 юли - точните дати предстои да бъдат определени.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър Спартак Варна

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е