Мобилно меню

Спартак (Варна) направи грешна стъпка в Балчик

"Соколите" претърпяха поражение с 1:4
Спартак (Варна) направи грешна стъпка в Балчик

Изненадващо поражение с 1:4 при гостуването си на Черноморец в Балчик в 31-вия кръг на шампионата допусна лидерът на Втора лига Спартак (Варна). Стефан Митев откри за домакините в 41-вата минута. След почивката в 46-ата и 57-ата минута Джорджио Димитров се разписа още два пъти, като направи авансът на Черноморец класически. Даниел Начев върна попадение за "соколите" в 66-ата минута, а Лукас Кардозо оформи крайния резултат 1:4 в 72-рата минута.

Въпреки поражението, Спартак остава лидер в класирането с 63 точки и е само на три от завръщане в елита. В следващия кръг, на 11-и май, "соколите" посрещат Литекс.

2024 © Варна е

Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

Специалистът напуска клуба след края на сезона
Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

След проведени разговори между ръководството на Спартак (Варна) и старши треньорът Росен Кирилов е решено, че той ще остане начело на тима до края на настоящия сезон и няма да води клуба в Първа лига. Това съобщиха от клубното ръководство на "соколите". 

"През изминалите няколко месеца, откакто пое тима, Росен Кирилов и неговият щаб не само изпълниха задачата, която им бе поставена – първото място в шампионата и завръщане в Първа лига, а изградиха отбор и колектив, който постигна победи с убедителна игра и стил, с който всички привърженици могат да се гордеят."

Ръководството на Спартак изказва своята благодарност към Росен Кирилов за работата и професионалното му отношение към клуба и неговите задължения, като му пожелава успех в треньорската кариера.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ФК Спартак Варна