Мобилно меню

Спартак (Варна) прегази Черноморец (Балчик) в 14-ия кръг на Втора лига

Дебют за "соколите" направиха двама юноши от школата на клуба
Спартак (Варна) прегази Черноморец (Балчик) в 14-ия кръг на Втора лига

Спартак (Варна) разгроми Черноморец (Балчик) с 4:0 в двубой от 14-ия кръг на Втора лига. На своя стадион "соколите" притиснаха съперника още в първите минути на двубоя. Предимството на варненци беше материализирано в 31-вата минута, когато капитанът Митев навлезе в наказателното поле на Черноморец отляво и с точен изстрел по диагонала откри. В 38-ата минута Сабри проби отдясно, центрира по земя и Ахмедов с плонж изпрати топката в мрежата на гостите за 2:0. В 41-вата минута Ивей Ромееш намери Митев, който ефектно от воле заби топката под гредата и направи резултата класически.

Соколите продължиха да доминират и след почивката. В последните минути на двубоя шанса да направят дебют за първия тим на Спартак получиха юношите на клуба Даниел Халачев и Александър Александров. Йохан Нзи оформи крайното 4:0 с поредното си качествено отиграване в 86-ата минута на мача.

След категоричния домакински успех срещу Черноморец (Балчик), Спартак (Варна) събра 26 точки в актива си и временно излезе на втора позиция преди останалите двубои от 14-ия кръг във Втора лига.

Спартак: 23 Георги Георгиев, 9 Мехмед Сабри, 3 Преслав Петров, 6 Александър Цветков, 2 Велислав Боев (Нзи 63-а мин), 5 Йоан Бауренски (Грънчов 63-а мин), 13 Георги Мариянов, 45 Даниел Начев (Ангелов 78-а мин), 14 Ивей Ромееш (Халачев 84-а мин), 29 Ахмед Ахмедов (Александров 84) , 11 Виктор Митев (капитан)

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е