Мобилно меню

Спартак (Варна) разгроми дубъла на ФК ЦСКА 1948 като гост

Успехът с 5:0 е най-резултатният за "соколите" този сезон
Спартак (Варна) разгроми дубъла на ФК ЦСКА 1948 като гост

Спартак (Варна) постигна най-изразителната си победа от началото на сезона във Втора лига. Соколите се наложиха с 5:0 като гости над ФК ЦСКА 1948 II в отложен двубой от 18-ия кръг на стадион „Царско село“ в София. Това бе мач от първия кръг на втория дял в шампионата и 11-и успех за тима от Варна, който събра 36 точки на втора позиция в класирането, на две зад лидера Септември и на 3 точки пред третия Монтана.

Румен Руменов отбеляза два гола във втората и 63-тата минута. Йохан Нзи покачи в 32-рата минута, Ангел Грънчов се разписа в 61-вата минута, а юношата на клуба Даниел Халачев вкара първия си гол за мъжкия тим в 82-рата минута. В последния мач за тази година в понеделник соколите, водени от Васил Петров гостуват на Янтра в Габрово.

Спартак (Варна): 89 Никола Виденов, 9 Мехмед Сабри (Евгений Илиев ), 44 Ангел Грънчов, 6 Александър Цветков, 2 Велислав Боев, 10 Румен Руменов (к) (Айвън Ангелов), 5 Йоан Бауренски (Преслав Петров), 13 Георги Мариянов, 81 Атанас Зехиров, 29 Ахмед Ахмедов (Даниел Халачев), 75 Йохан Нзи (Даниел Начев)

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ФК Спартак Варна

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е