Мобилно меню

Спартак (Варна) завърши с победа сезона

"Соколите" получиха шампионската купа, а Ахмедов стана голмайстор №1 на Втора лига
Спартак (Варна) завърши с победа сезона

Спартак (Варна) завърши сезона във Втора лига по шампионски – с победа над Спартак (Плевен) и вдигна купата за победител на сезона пред хиляди свои привърженици, дошли да поздравят любимците си на стадион Спартак в морската столица. "Соколите", водени от Росен Кирилов, спечелиха двубоя от последния 34-ти кръг с 2:0 с попадения на Александър Цветков в 27-ата минута и Ахмед Ахмедов в 72-рата минута. За Ахмедов това бе 21-вото попадение този сезон, с което той се утвърди като голмайстор на Втора лига. 

Спартак (Варна) стана шампион със 72 точки след 23 победи, 3 равни мача и 8 загуби, и голова разлика 60:28. Ръководство, треньорски щаб, целият екип и футболистите преминаха през шпалир и заобиколени от феновете си получиха купата за победители във Втора лига. Главният секретар на ЗС на БФС Пламен Хаджийски връчи златните медали, а трофеят първо бе вдигнат от капитана Виктор Митев.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Спартак Варна

Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Новият старши треньор Александър Томаш изведе 25 играчи за първа тренировка на стадион Спартак
Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Отборът на Спартак (Варна) започна подготовка за участието си в Първа лига през новия сезон. Това ще е 45-ото участие в елита на българския футбол за отбора на "соколите". Припомняме, че варненският тим заслужи убедително мястото си в Първа лига като се класира като шампион на Втора лига.

Първата тренировка на Спартак от предсезонната подготовка предизвика значителен интерес от страна на феновете. Те посрещнаха своите любимци с фойерверки, скандирания и песни. 

По традиция първата тренировка на Спартак беше в емблематичния за клуба час 19:18. Тя бе предшествана от водосвет, отслужен от отец Дончо. 

Новият старши треньор на отбора Александър Томаш изведе 25 играчи за тренировка на клубния стадион, сред тях и доста юноши на клуба, както и новопривлеченият вратар Мартин Величков, който през миналия сезон носи екипа на Етър.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Спартак Варна