Мобилно меню

Станимир Стоилов напуска Левски

Оставям футболисти с огромна цена и отбор, който играе най-добрия футбол в България, но започнаха да се правят промени, с които аз не съм съгласен, отбеляза наставникът
Станимир Стоилов напуска Левски
61

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, че напуска клуба. Наставникът потвърди намерението да си тръгне от стадион "Георги Аспарухов" на официалната пресконференция след победата на "сините" над Локомотив София с 1:0 в двубой от 25-ия кръг на Първа лига, информира БНТ.

"Качихме клуба на главен път, но започнаха да се правят промени, с които аз не съм съгласен. Не е положителна и доминиращата роля на спонсора в Управителния съвет, където се взимат решенията. Начинът на управление не е правилен за клуб като Левски. Казах, че не идвам щастлив на "Герена", една рана, когато не я промиеш навреме, тя рано или късно гние. Имаше безброй напрежения между изпълнителния директор и генералния спонсор. Получаваме вноски от спонсора, даже и напред и оттам дойде напрежение в клуба и собственикът трябваше да се намеси много по-рано и да спрем това напрежение. Скандалите бяха всекидневни", разказа Стоилов.

"Спонсорът има договор за 10 процента от всички приходи в Левски. След първите скандали, започнах да гледам документи, за да имам яснота, се стигна дотам да заплашвам, че ще си тръгна, за да решат проблемите. Имаше договор от даренията на феновете да се отчитат на спонсора, но той беше махнат след скандал. Парите, дадени от спонсора, са фактурирани в клуба. Може да кажат, че ще ги опростят и дано да предизвикам да ги опростят", допълни Стоилов.

"Другата тема, която ме засяга - когато дойде Роналдо, се каза, че се прави подарък на Мъри Стоилов. Той е футболист на Левски и вече струва доста пари. Той не е подарък на Мъри Стоилов. Собственикът на клуба трябваше да се намеси много по-рано и да тушира конфликта. Не виждам причина изпълнителният директор да бъде уволнен. Сигурно и той греши, и аз греша, но който не работи, той не прави грешки", каза още Станимир Стоилов.

"Оставяме футболисти с огромна цена. Оставяме отбор, който играе най-добрия футбол в България. Очакваме милиони от новия доставчик на екипировка. Оставяме клуб с добро бъдеще, въпросът е да се взимат умни решения"

"За свалянето на Ивков - Сираков взе решението под натиска на спонсора. Явно не искахме да работим заедно", коментира Стоилов.

"Условието ми да остана беше да продължим да работим в същия екип и да има доминация на служители на клуба в Управителния съвет. Платените служители сме тук да защитаваме клуба. Да напусна Левски ми струва доста пари и аз се отказвам от тези финанси, но се отказвам, защото тези пари ще останат в клуба. Няма клуб, в който съм работил и който да съм го оставял на минус."

"Мечтата ми беше да станем клуб като Барселона, Реал Мадрид и привържениците сами да избират кой ще бъде президент. Затова създадохме сдружението "Левски на левскарите", което предизвика спорове, което е нормално", обобщи Стоилов.

2023 © Варна е

Илиев: Искахме да направим последния мач празник, но за съжаление празникът беше за другата страна

Водим преговори с ръководството за продължаване на договора ми, обяви наставникът на Черно море
Илиев: Искахме да направим последния мач празник, но за съжаление празникът беше за другата страна
102

 

„Играхме прекалено респектирано. Не е нормално да излезеш на собствения си стадион по-скован от отбора, който гони резултат, за да спечели титлата.“

Така Илиан Илиев коментира изявите на своите футболисти в последния двубой на Черно море за сезон 2022/2023 година.

Наставникът отбеляза, че в дефанзивен план тимът му е стоял добре, но в атака е можел да направи много повече.

„Посъбудихме се в последните минути, но не беше достатъчно“, добави Илиев.

„Съжаляваме, че Лудогорец ни вкара гол от статично положение, което не трябва да допускаме“, каза още той.

„Искахме да направим последния мач празник, но за съжаление празникът беше за другата страна. Не е моя работа да оценявам дали титлата на Лудогорец е заслужена.“

Старши треньорът на Черно море призна, че тонусът на отбора му е спаднал рязко след поражението от Левски, което лиши „моряците“ от възможност да се борят за място в Евротурнирите.

Илиев призна, че води преговори с ръководството за удължаване на договора му начело на клуба.  

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно море