Мобилно меню

Стартира лятната подготовка на Черно море

Вратарят Пламен Илиев е първото ново попълнение на "моряците", очаква се Билал Бари да се присъедини към тима в събота
Стартира лятната подготовка на Черно море

Черно море започна лятната си подготовка днес следобед. "Моряците" проведоха първата си тренировка на клубния стадион "Тича", а в нея се включиха 20 футболисти. Сред тях бяха и трима юноши от дублиращия тим на варненци - Пламен Аршев, Георги Венциславов и Константин Грахльов. В заниманието участва и първото ново попълнение на Черно море – вратарят Пламен Илиев.

Треньорът Илиан Илиев даде по-дълга почивка на националите от представителния тим. Те ще се включат в подготовката на Черно море на 17-и юни. Очаква се Билал Бари, който през новия сезон ще носи екипа на "моряците", да се присъедини към тима в събота (15 юни). Утре с отбора ще започнат тренировки младежките национали Николай Златев и Берк Бейхан.

Седем контроли са планирани за предсезонната подготовка на Черно море. Първата е срещу румънския Фарул на 21 юни в Констанца. От 23 юни до 5 юли тимът ще проведе тренировъчен лагер в Тетевен. За 25 юни е планирана контрола срещу Ботев (Пловдив), два дни по-късно "моряците" ще направят проверка срещу Ботев (Враца), а на 3 юли ще играят спаринг с Левски.

След завръщането си във Варна, Черно море ще изиграе две контроли в един ден на 10 юли, а съперници на "моряците" ще са Дунав (Русе) и Фратрия. Последната проверка на Черно море ще е срещу тима на Добруджа на 13 юли.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ПФК Черно Море

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е