Мобилно меню

Васил Петров: Спартак има амбиции и трябва да побеждава във всеки мач

Нашият отбор трябва да е агресивен, трябва да знае какво иска и как да го постигне на терена, подчерта наставникът на "соколите"
Васил Петров: Спартак има амбиции и трябва да побеждава във всеки мач

Старши треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров беше доволен след успеха на своите футболисти като домакини на Марица (Пловдив).

"Има настроение в тима. Както и след миналия мач казвам, че основно акцентираме да свалим напрежението, защото има нужда от това - да не се говори навсякъде и постоянно за победи и класиране. Смятам, че трябва да променим духа в отбора и така всичко ще си дойде на мястото. В дефанзивен план изглеждаме добре, макар че на тренировки подобряваме още неща. В офанзивен план през първото полувреме по-скоро не правехме това, което искаме – да бъдем по-динамични, по-бързо да минава топката и може би там по-скоро трябва да се акцентира. Трябва да се работи много по-бързо, да се вдига динамиката, за да може при отбори, които се затварят добре, по-бързо да преодоляваме защитните им линии и по-бързо да стигаме до тяхната врата", коментира Петров.

Той отбеляза, че отборът му ще подходи сериозно към предстоящия двубой от турнира за Купата на България в петък срещу "Фратрия" и няма да подценява съперника, макар че той се състезава в Трета лига.

"Ние сме Спартак (Варна), имаме амбиции и трябва да побеждаваме всеки мач. Откакто съм в клуба напълно сериозно подхождам в името на „Спартак“, както и предните години се хвърляме срещу всички. И за купата без значение с кого играем, Спартак трябва да побеждава."

Според Васил Петров Втора лига, в която в момента играе Спартак, е атрактивна, тъй като в нея има различни отбори с различни стилове, трудно се играе и затова често се получават изненадващи резултати. "Нашият отбор трябва да е агресивен, трябва да знае какво иска и как да го постигне на терена, независимо дали играе като домакин или като гост", обобщи Васил Петров.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е