Мобилно меню

Васил Петров: Важното е, че трупаме победи

Трябва да сме максимално концентрирани, за да си постигнем целта и да се класираме в Първа лига, категоричен е старши треньорът на Спартак (Варна)
Васил Петров: Важното е, че трупаме победи

 

"Резултатът не е толкова важен, по-ценна е победата!"

Така скромно коментира наставникът на Спартак (Варна) разгромния успех с 4:0, който неговите футболисти постигнаха срещу втория отбор на Лудогорец .

"Съперникът получи червен картон, което може би наруши ритъма му на игра. Ние стояхме добре и преди това при 11 на 11 на терена, но може би червеният картон беше преломният момент в двубоя все пак", отбеляза Васил Петров.

Старши треньорът на Спартак Варна е категоричен, че отборът трябва да продължи да трупа точки, за да си изпълни целта - класиране в Първа лига.

"Трябва да сме максимално концентрирани и да не позволяваме на Септември да се откъсне на върха на класирането"

"Хубавото е, че контузиите намаляха, играчите се връщат в състава, възстановени са повечето момчета. Надявам се всички да могат да тренират на сто процента", допълни той.

Старши треньорът на "соколите" подчерта, че амбициите са максимални и в турнира за купата на България. "Нямаме предпочитания за следващия съперник. Който и да се падне - излизаме за победа", категоричен е Васил Петров.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна

Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

Специалистът напуска клуба след края на сезона
Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

След проведени разговори между ръководството на Спартак (Варна) и старши треньорът Росен Кирилов е решено, че той ще остане начело на тима до края на настоящия сезон и няма да води клуба в Първа лига. Това съобщиха от клубното ръководство на "соколите". 

"През изминалите няколко месеца, откакто пое тима, Росен Кирилов и неговият щаб не само изпълниха задачата, която им бе поставена – първото място в шампионата и завръщане в Първа лига, а изградиха отбор и колектив, който постигна победи с убедителна игра и стил, с който всички привърженици могат да се гордеят."

Ръководството на Спартак изказва своята благодарност към Росен Кирилов за работата и професионалното му отношение към клуба и неговите задължения, като му пожелава успех в треньорската кариера.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ФК Спартак Варна