Мобилно меню

3 златни и 3 сребърни медала за България от световното по художествена гимнастика за девойки

Отборът ни зае първото място в класирането по медали
3 златни и 3 сребърни медала за България от световното по художествена гимнастика за девойки

Отборът на България окупира първото място в класирането по медали на световното първенство по художествена гимнастика за девойки, което се проведе в Румъния.

Форумът, който събра най-добрите състезателки на възраст между 13 и 15 години, се проведе за втори път в историята, а в Клуж-Напока българките се окичиха с общо 6 медала - 3 златни и 3 сребърни.

България спечели титлата в отборната надпревара. Златни медали заслужиха също момичетата от ансамбъла ни в многобоя и Елвира Краснобаева във финала на топка.

Ансамбълът ни в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова и Ванеса Емилова се окичи и с още две сребърни отличия - във финалите на пет топки и пет въжета.

На крачка от титлата остана и Никол Тодорова, която завърши втора във финала на лента.

По този начин България изпревари отборът на Израел, който също спечели общо 6 медала, от които 3 златни. Предимството на родните грации обаче дойде от повечето завоювани сребърни отличия - 3 срещу 2. Израелките прибавиха към колекцията си и един бронз.

2023 © Варна е / източник: БНТ, снимка: Анна Недкова за Българска федерация художествена гимнастика

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"