Мобилно меню

50-годишен юбилей празнува днес легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев

Роденият в Пловдив състезател и треньор е почетен гражданин на Варна и вдъхновител на Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в морската столица
50-годишен юбилей празнува днес легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев
174

50 години навършва днес най-успешният ни състезател в спортната гимнастика Йордан Йовчев. Данчо впечатли света с дълголетието си в спорта, със своето постоянство и дисциплина.

Йордан Йовчев е олимпийски вицешампион, носител на четири медала от олимпийски игри, четирикратен световен шампион и трикратен световен вицешампион.

Роденият в Пловдив преди точно 50 години Йордан Йовчев е почетен гражданин на Варна. По негова инициатива в морската столица ежегодно се провежда Световна купа по спортна гимнастика.

Кметът на Варна Иван Портних също поздрави Данчо Йовчев за юбилея, като му пожела да продължава да вдъхновява младите спортисти за големи постижения!

2023 © Варна е

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
90

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика