Мобилно меню

Ансамбълът ни девойки, с две варненки в състава си, спечели два златни медала

Грациите ни заслужиха и сребро на първото си състезание като отбор на международен турнир
Ансамбълът ни девойки, с две варненки в състава си, спечели два златни медала

Българският ансамбъл по художествена гимнастика за девойки направи впечатляващо представяне в първото си състезание като отбор. Грациите ни спечелиха два златни и един сребърен медал от  Международния турнир "Miss Valentine" 2023 в Тарту. В състава на ансамбъла има и две варненки Андреа Иванова от ЧАР-ДКС и Красимира Иванова от "Грация". На килима варненските момичета си партнираха по най-добрия начин със съотборничките си в националния ансамбъл - Цветейоана Пейчева, Ева Емилова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова. Старши треньор на националния ансамбъл за девойки на България е Кристина Илиева с помощник Жанина Иванова.

В първия ден на състезанието при ансамблите българските момичета спечелиха златния медал в многобоя.

Още две отличия заслужиха грациите ни в надпреварата на отделните уреди.

На 5 топки бяха абсолютно безапелационни в представянето си и с оценка от 31.700 заслужиха категорично златния медал.

В композицията с 5 въжета допуснаха някои неточности и с оценка 26.950 спечелиха среброто.

Ансамбълът ни девойки, както и неговият треньорски щаб, получиха специални поздравления от Българската федерация по художествена гимнастика.

"Вярваме, че тепърва този прекрасен ансамбъл ще ни носи много радост през годината".

След състезанието в Тарту, момичетата започват подготовка за Европейското първенство в Баку през май и за Световното първенство за девойки през юли в румънския град Клуж-Напока.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър БФХГ

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"