Мобилно меню

Ансамбълът ни девойки, с варненка в състава, завоюва сребро от международния турнир в Гдиня

Андреа Иванова от ЧАР-ДКС е с важен принос за доброто представяне, момичетата ни ще се изявят и във финала на пет въжета
Ансамбълът ни девойки, с варненка в състава, завоюва сребро от международния турнир в Гдиня
455

Българският ансамбълът по художествена гимнастика - девойки, завоюва сребърното отличие в многобоя на Международния турнир Gdynia Rhythmic Stars. Надпреварата по художествена гимнастика в полския град Гдиня се провежда за пети път.

Ансамбълът ни за девойки в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова събра общ сбор от 53.650 (30.450 на пет въжета и 23.200 на пет топки) и се наредиха на втора позиция в класирането за многобоя.

Възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова изиграха отлично своята композиция с пет въжета и получиха резултат от 30.450 (D. 15.600; A. 7.900; E. 7.000) и с първи резултат влизат на финала утре. Днес за съжаление допуснаха груби грешки на пет топки и бяха оценени с 23.200 (D. 11.600; A. 7.150; E. 4.750), което ги остави без финал на този уред.

Златен медал в многобоя заслужи ансамбълът на Израел с 60.550. Бронзовият медал отиде при грациите от Унгария с 51.850.

Съдия за България при ансамблите на това състезание е Християна Тодорова.

Утре предстоят финалите на отделните уреди, където ще видим нашите момичета  във финала с пет въжета.

2023 © Варна е / снимка: Българска федерация художествена гимнастика

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
72

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика