Мобилно меню

Божидар Златанов е финалист за наградите "Енчо Керязов"

Талантливият варненски гимнастик е номиниран за специалната награда "Born Winner", победителите ще бъдат обявени на 26 август
Божидар Златанов е финалист за наградите "Енчо Керязов"

Състезателят на варненския клуб по спортна гимнастика "Интерком Груп - Черноморски юнак" Божидар Златанов е финалист в категория "Спорт" в 12-ите годишни награди на фондация "Енчо Керязов".  Талантът с личен треньор е Сергей Стоянов, е с номинация за специалната награда "Born Winner" заедно със състезателката по стрийт фитнес Жасмина Свиленова.

Останалите финалисти в тази категория са Божидар Саръбоюков - лека атетика, Иван Иванов - тенис и Пламена Миткова - лека атлетика.

Специалната награда за изключителна борбеност и висок дух "Смело сърце" тази година се присъжда на Федерацията за адаптивна физическа активност. Треньорите по гимнастика Даниел Алексиев и Здравко Куртев  работят със състезателите Емилиян Костадинов и Пламен Георгиев, които са със Синдром на Даун.

Победителите в отделните категории и техните подгласници ще бъдат обявени по време на официалната церемония "Нощ на звездите" на 26 август в Пловдив, съобщават от Българската федерация по спортна гимнастика.

2023 © Варна е / снимка: Българска федерация по гимнастика

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"