Мобилно меню

Българка триумфира в спортната гимнастика в САЩ

8-годишната Сияна-Мария Иванова от Чикаго заслужи злато на земя
Българка триумфира в спортната гимнастика в САЩ
580

На националния шампионат в САЩ, първо място в спортната гимнастика на земя, спечели Сияна-Мария Иванова от Чикаго. Първенството за цяла Америка се проведе в столицата на щата Илинойс – Спрингфийлд. 

8-годишното талантливо българче тренира от две години в “Роял Академия”. Клубът е собственост на българката Беатрис Минева, която е и главен треньор в отбора.

Постижението на Сияна-Мария е историческо, защото е първо за клуб “Роял Академия” на национално първенство в САЩ. Медалът е с особена стойност и предвид факта, че е постигнат в условията на голяма конкуренция с над 7000 участници.

Първото място бе завоювано в последния ден на състезанието “USTA Nationals”. Достойно се представиха и съотборниците на Сияна, които се явиха в надпреварата.

2023 © Варна е / източник и снимка: Чикаго.бг

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"