Мобилно меню

Български гимнастици ще играят на осем финала от Световната купа във Варна

Представителят на ГСК "Интерком груп Черноморски юнак" Божидар Златанов ще спори за отличията на прескок и успоредка
Български гимнастици ще играят на осем финала от Световната купа във Варна
194

Български представители се класираха за осем финала на Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. Състезателят на варненския ГСК "Интерком груп Черноморски юнак" Божидар Златанов ще спори за отличията на прескок и успоредка, Еди Пенев - на земя и висилка и Йордан Александров - на успоредка и висилка. Димитър Димитров влезе във финала на прескок.

Никол Стоименова ще играе с домакинска квота на греда. От квалификациите е първа резерва, съобщават от Българската федерация по гимнастика.

Финалите ще са на 27 и 28 май. На 27-и от 13:30 до 17:30 часа ще бъдат излъчени медалистите при мъжете на земя, кон и халки, както и на прескок и смесена успоредка при жените. На 28 май ще са финалите на прескок, успоредка и висилка при мъжете, както и на греда и земя при жените.

2023 © Варна е / снимки: Александър Филипов

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
72

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика