Мобилно меню

Български гимнастици ще играят на осем финала от Световната купа във Варна

Представителят на ГСК "Интерком груп Черноморски юнак" Божидар Златанов ще спори за отличията на прескок и успоредка
Български гимнастици ще играят на осем финала от Световната купа във Варна

Български представители се класираха за осем финала на Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. Състезателят на варненския ГСК "Интерком груп Черноморски юнак" Божидар Златанов ще спори за отличията на прескок и успоредка, Еди Пенев - на земя и висилка и Йордан Александров - на успоредка и висилка. Димитър Димитров влезе във финала на прескок.

Никол Стоименова ще играе с домакинска квота на греда. От квалификациите е първа резерва, съобщават от Българската федерация по гимнастика.

Финалите ще са на 27 и 28 май. На 27-и от 13:30 до 17:30 часа ще бъдат излъчени медалистите при мъжете на земя, кон и халки, както и на прескок и смесена успоредка при жените. На 28 май ще са финалите на прескок, успоредка и висилка при мъжете, както и на греда и земя при жените.

2023 © Варна е / снимки: Александър Филипов

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"