Мобилно меню

Два златни медала за ансамбъла ни девойки от Европейското първенство

Варненките Андреа Иванова и Красимира Иванова, и съотборничките им Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Габриела Пеева и Ванеса Емилова, триумфираха в надпреварите на 5 топки и 5 въжета
Два златни медала за ансамбъла ни девойки от Европейското първенство
280

Два златни медала от финалите на отделните уреди спечели ансамбълът ни девойки от Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку. Отличията идват след сребърния медал, завоюван от момичетата в многобоя.

Ансамбълът ни в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова заслужи отличието на пет въжета с оценка 30.500. Сребърният медал е за ансамбъла на Израел с 30.400, а ансамбълът на Италия се окичи с бронза, след оценка 29.550.

Девойките на България триумфираха със златото и на пет топки с оценка 32.100. Среброто отново отиде при ансамбъла на Израел - с оценка 31.900, а с бронз се окичи Азербайджан с 31.200.

2023 © Варна е

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
72

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика