Мобилно меню

Еди Пенев донесе злато за България от Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Българи ще спорят за още 7 отличия от международното състезание в Двореца на културата и спорта в морската столица
Еди Пенев донесе злато за България от Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Един Пенев завоюва златен медал на земя на световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Той получи оценка от 14.366 точки за изпълнението си. Еди живее и тренира в САЩ, но се състезава за България. Той е един от най-изявените състезатели, който радва с изпълненията си публиката в Двореца на културата и спорта в морската столица.

Ботон Молнар от Унгария остана втори с 13.833 точки, а Емил Акмeджанов от Казакхстан е трети с 13.800 точки.

Още 4 финала без българско участие се проведоха на 27 май.

В неделя, 28 май, България ще има 7 финалисти. На прескок за отличията ще се борят Димитър Димитров и Божидар Златанов, на висилка - Еди Пенев и Йордан Александров и на успоредка - Йордан Александров и Божидар Златанов. При жените с домакинска квота във финала на греда ще се представи Никол Стоименова.

2023 © Варна е

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"