Мобилно меню

Гимнастичката Елвира Краснобаева е номер 1 на Варненското спортно училище "Георги Бенковски" за 2022-ра

За отбор на годината бяха обявени юношите на Спартак Варна с треньор Димитър Трендафилов
Гимнастичката Елвира Краснобаева е номер 1 на Варненското спортно училище "Георги Бенковски" за 2022-ра
50

Младата гимнастичка Елвира Краснобаева и нейният личен треньор Светлана Юриевна бяха обявени за номер едно в годишната класация за 2022-ра на варненското спортно училище "Георги Бенковски". Елвира беше отличена заради успеха си на европейското първенство в Израел, където грацията завоюва златен медал на обръч, сребърен на топка и бронз в отборната надпревара. Отличията бяха връчени от кмета Иван Портних и приети от треньора Светлана Юриевна, тъй като Елвира Краснобаева отсъства от града и не успя да присъства на церемонията.

За  отбор на годината беше обявен юношеският футболен тим на Спартак Варна с треньор Димитър Трендафилов. Отличието заслужиха младите надежди на "соколите" Кристиян Курбанов, Николай Димитров, Георги Дичев, Александър Александров, Димитър Тодоров, Александър Трендафилов, Дакарай Трувилион, Емил Хараланов, Цветослав Маринов, Даниел Халачев, Манол Батилов. Призът беше присъден за успешно им представяне в елитната група през изминалия футболен сезон.

Отличието „Младо дарование“ за 2022-ра заслужи състезателката по плуване на "Астери" Радина Радева, с треньор Гергана Василева.

Кметът Иван Портних поздрави всички изявени представители на варненското спортно училище за техните успехи през 2022-ра. На младите таланти и на техния директор Евелина Янчева той пожела здраве и много нови отличия през 2023-та. "Варна се гордее с вашите успехи! Варна обича спорта", обобщи кметът Портних.

2023 © Варна е / снимки: Facebook

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
90

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика