Мобилно меню

Гимнастик от Варна сред 10-те най-добри млади спортисти на България

Имената на лауреатите на фондация "Енчо Керязов" в категориите "Образование", "Изкуство" и "Спорт" ще бъдат обявени в края на юни
Гимнастик от Варна сред 10-те най-добри млади спортисти на България
470

Състезателят по спортна гимнастика на варненския ГСК "Интерком Груп - Черноморски юнак" и национал на България Божидар Златанов попадна сред 10-те най-добри млади спортисти на България за 2022 в класацията на Фондация "Енчо Керязов", която отличава талантите на България в категориите "Образование","Изкуство" и "Спорт". Това съобщиха от Българската федерация по Спортна гимнастика.

От общо 96 кандидатури, Комисията по избор излъчи 10 топ участници в категория "Спорт", които достигнаха до полуфинала, като компания на талантливия ни гимнастик правят състезатели по лека атлетика, мотоциклетизъм, тенис на корт, бадминтон, аеробика, спортно катерене, фитнес и кикбокс.

Имената на спортистите достигнали до финалната тройка ще бъдат обявени на края на месец юни.

Божидар Златанов е една от големите надежди в спортната ни гимнастика. Негов личен треньор в ГСК "Интерком Груп - Черноморски юнак" е Сергей Стоянов.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
90

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика