Мобилно меню

Нови шест медала за Божидар Златанов от Държавното по спортна гимнастика

Състезателят на варненския "Интерком груп Черноморски юнак" завоюва злато на успоредка, на висилка и на прескок, сребро на земя и бронз на халки и кон с гривни
Нови шест медала за Божидар Златанов от Държавното по спортна гимнастика

Шампионът в многобоя Божидар Златанов спечели шест медала на финалите на отделните уреди при мъжете на Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика, което се проведе в тренировъчната зала на "Арена София", предава БТА.

Състезателят от клуб Интерком груп Черноморски юнак (Варна) взе златото на успоредка с оценка 14.050 точки, на висилка с 12.850 и на прескок с 13.950 точки. На земя Златанов остана втори с 13.200 точки, а на кон с гривни и на халки е трети съответно с 12.450 и 13.600 точки.

Димитър Димитров от ЦСКА стана шампион на земя с 13.600 точки и трети на прескок с 13.575 точки. Теодор Трифонов е първи на кон с гривни с 13.500 точки, втори на висилка и трети на успоредка и земя.

Братята Христос Маринов и Исус Маринов заеха първите две места на финала на халки. Руслан Делибалтов от ЦСКА взе сребро на прескок и на успоредка, както и бронз на висилка, а Раян Радков стана вицешампион на кон с гривни.

На финалите при жените по две златни отличия завоюваха Виктория Чакова от клуб Стрийт Уоркаут и Кристина Димитрова (Етър-Стил). Чакова е първа на смесена успоредка с 8.250 точки и на земя с 11.533 точки, както и втора на греда с 10.750 точки. Димитрова взе златото на прескок с 12.575 точки и на греда с 11.050, а на земя взе сребро с 10.766 точки.

2023 © Варна е / източник: БТА; снимка: Българска федерация по гимнастика

Олимпийска шампионка по художествена гимнастика проведе Мастър клас във Варна

Гостуването на Линой Ашрам е по покана на главния треньор на СК "Чар ДКС" Филипа Филипова
Олимпийска шампионка по художествена гимнастика проведе Мастър клас във Варна

Мастър клас с Олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Токио 2020 Линой Ашрам беше проведен в Двореца на културата и спорта във Варна. Тя пристигна в морската столица по покана на главния треньор на СК "Чар ДКС" Филипа Филипова.

"Мастър класа на Ашрам беше направен много професионално и се видя защо тя е станала олимпийска шампионка! Прецизна, мислеща, ведра, всяко следващо движение натоварваше и усложняваше зададената задача. След приключването на Мастър класа всички участници имаха възможност да и зададат въпроси на които тя отговори много по човешки топло. Разказа на децата за пътя който е извървяла, за трудностите, за упоритостта си да се готви след тренировка дори у дома, защото не само не са виждали бъдеще в нея треньорите, но тя самата е виждала, че я превъзхождат деца с вродени данни за гимнастика, които тя не е притежавала. Даде сила и вяра на децата, че те могат да постигнат всичко ако го желаят и работят върху себе си за да постигат целите си бавно, спокойно и стъпка по стъпка. Линой още веднъж показа, че истинския шампион е човек здраво стъпил на земята, на когото са му чужди самосъжаление и звездомания", разказват от СК "Чар ДКС".

Всяка малка гимнастичка получи диплома за участието си в Мастър класа и подаръци с автограф от Ашрам. На срещата с голямата шампионка присъстваха общо 68 състезателки между 8-17 г. от клубовете "Чар ДКС", "Грация", "Черно море", "Черноморец",  "Олимпия",  "Етър", "Акро" и Германия. На Мастър класа присъства и Кристияна Генчева, член на УС на БФХГ, президент на СК "Грация".

Организаторите отправят благодарност към родители, треньори и състезатели затова, че участваха в този престижен Мастър клас. В края на проявата директорът на Двореца на културата и спорта, Варна - Минко Христов поднесе цветя и златна юбилейна значка по повод 55 години от създаването на ДКС на Линой Ашрам. Той поздрави и световната шампионка, съдия международна категория Браве и главен треньор на СК "Чар ДКС" Филипа Филипова

2023 © Варна е / снимки: Сашо Костадинов, за Клуб "Чар ДКС” Варна