Мобилно меню

Нови шест медала за Божидар Златанов от Държавното по спортна гимнастика

Състезателят на варненския "Интерком груп Черноморски юнак" завоюва злато на успоредка, на висилка и на прескок, сребро на земя и бронз на халки и кон с гривни
Нови шест медала за Божидар Златанов от Държавното по спортна гимнастика

Шампионът в многобоя Божидар Златанов спечели шест медала на финалите на отделните уреди при мъжете на Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика, което се проведе в тренировъчната зала на "Арена София", предава БТА.

Състезателят от клуб Интерком груп Черноморски юнак (Варна) взе златото на успоредка с оценка 14.050 точки, на висилка с 12.850 и на прескок с 13.950 точки. На земя Златанов остана втори с 13.200 точки, а на кон с гривни и на халки е трети съответно с 12.450 и 13.600 точки.

Димитър Димитров от ЦСКА стана шампион на земя с 13.600 точки и трети на прескок с 13.575 точки. Теодор Трифонов е първи на кон с гривни с 13.500 точки, втори на висилка и трети на успоредка и земя.

Братята Христос Маринов и Исус Маринов заеха първите две места на финала на халки. Руслан Делибалтов от ЦСКА взе сребро на прескок и на успоредка, както и бронз на висилка, а Раян Радков стана вицешампион на кон с гривни.

На финалите при жените по две златни отличия завоюваха Виктория Чакова от клуб Стрийт Уоркаут и Кристина Димитрова (Етър-Стил). Чакова е първа на смесена успоредка с 8.250 точки и на земя с 11.533 точки, както и втора на греда с 10.750 точки. Димитрова взе златото на прескок с 12.575 точки и на греда с 11.050, а на земя взе сребро с 10.766 точки.

2023 © Варна е / източник: БТА; снимка: Българска федерация по гимнастика

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"