Мобилно меню

Нови три златни медала за Стилияна Николова от световната купа в София

Общо шест отличия, пет от които златни, завоюваха българските гимнастички в двудневната надпревара
Нови три златни медала за Стилияна Николова от световната купа в София

Нови три златни медала завоюва талантливата и чаровна звезда на художествената ни гимнастика Стилияна Николова от втория ден на надпреварата за световната купа в София. След като в първия ден Стили категорично спечели титлата в многобоя, днес зае първо място във финалите на обръч, на топка и на бухалки, а на лента допусна грешка и се нареди четвърта. Най-категорично беше българското превъзходство във финала на бухалки, където сребърно отличие заслужи Ева Брезалиева.

След като спечели златото в многобоя, ансамбълът ни се представи колебливо в надпреварата на отделните уреди. Във финала с пет обръча гимнастичките на България останаха на седмо място, а на три ленти и две топки се наредиха пети, след като отново допуснаха грешка.

Общо шест отличия - пет златни и едно сребърно, завоюваха българските представителки на Световната купа по художествена гимнастика в София. В състезанието се включиха 12 ансамбъла и близо 50 индивидуални гимнастички от над 40 държави.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация художествена гимнастика

Варненският гимнастик Божидар Златанов спечели държавната титла в многобоя за мъже

"Интерком груп Черноморски юнак" заслужи и отборния трофей при младежите
Варненският гимнастик Божидар Златанов спечели държавната титла в многобоя за мъже

Състезателят на варненския клуб по спортна гимнастика "Интерком груп Черноморски юнак" Божидар Златанов спечели титлата в многобоя при мъжете на Държавното лично отборно първенство за Купа "България" по спортна гимнастика, което се провежда в Благоевград.

Златанов събра 78.900 точки, след като получи оценки 13.000 точки на земя, 12.100 на кон с гривни, 13.200 на халки, 14.200 на прескок, 13.100 на успоредка и 13.300 на висилка.

Втори е Даниел Трифонов (Левски-Спартак) със 77.800 точки, а трети се нареди Димитър Димитров (ЦСКА) със 76.300.

Защитаващият титлата си и шампион в последните две години Теодор Трифонов Светкавица (Търговище) остана със 70.950 точки.

При младежите първи в многобоя стана Любомир Станоев (Любчо Солачки) със 70.900 точки, а при юношите старша възраст златото взе Никълъс Наков (Левски-Спартак) със 72.530.

Отборно при мъжете на първо място е ЦСКА с 200.333 точки, при младежите триумфира Интерком груп Черноморски юнак (Варна) със 193.396 точки, а при юношите старша възраст титлата е за Светкавица (Търговище) с 223.510 точки.

Днес - 23 март, са финалите на отделните уреди във всички възрастови групи.

2024 © Варна е / източник: БТА