Мобилно меню

Нови три златни медала за Стилияна Николова от световната купа в София

Общо шест отличия, пет от които златни, завоюваха българските гимнастички в двудневната надпревара
Нови три златни медала за Стилияна Николова от световната купа в София
147

Нови три златни медала завоюва талантливата и чаровна звезда на художествената ни гимнастика Стилияна Николова от втория ден на надпреварата за световната купа в София. След като в първия ден Стили категорично спечели титлата в многобоя, днес зае първо място във финалите на обръч, на топка и на бухалки, а на лента допусна грешка и се нареди четвърта. Най-категорично беше българското превъзходство във финала на бухалки, където сребърно отличие заслужи Ева Брезалиева.

След като спечели златото в многобоя, ансамбълът ни се представи колебливо в надпреварата на отделните уреди. Във финала с пет обръча гимнастичките на България останаха на седмо място, а на три ленти и две топки се наредиха пети, след като отново допуснаха грешка.

Общо шест отличия - пет златни и едно сребърно, завоюваха българските представителки на Световната купа по художествена гимнастика в София. В състезанието се включиха 12 ансамбъла и близо 50 индивидуални гимнастички от над 40 държави.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация художествена гимнастика

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
72

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика