Мобилно меню

Отличиха Божидар Златанов като "Born Winner" в "Нощ на звездите"

Варненският гимнастик получи отличието си лично от легендарния цирков артист Енчо Керязов
Отличиха Божидар Златанов като "Born Winner" в "Нощ на звездите"

Състезателят на варненския клуб по спортна гимнастика "Интерком груп Черноморски юнак" Божидар Златанов получи специалната награда "Born Winner" по време на 12-ото издание на наградите "Нощ на звездите", организирани от фондация "Енчо Керязов". Призът се присъжда от генералния спонсор.

За 12-а поредна година фондация "Енчо Керязов" отличава талантливите деца на България в областите "Спорт","Образование" и "Изкуство". На церемонията присъстваха президентът Румен Радев и министърът на спорта Димитър Илиев.

Призът бе връчен на Божидар Златанов лично от легендарния цирков артист Енчо Керязов.

От 2010 година Енчо Керязов ръководи фондация с неговото име, подпомагаща българските таланти, в сферите на изкуство, образование и спорт. Той създава фондацията, воден от дълбокото си лично убеждение, че успелият човек трябва да върне на обществото онова, което е получил. Затова и основната ѝ мисия е да насърчава и стимулира млади таланти в развитието на техния потенциал.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"