Мобилно меню

Стилияна Николова стана шампионка в многобоя на световната купа в Баку

Бронз за България донесе Ева Брезалиева
Стилияна Николова стана шампионка в многобоя на световната купа в Баку

Стилияна Николова по категоричен начин спечели шампионската титла в многобоя на четвъртата за годината световна купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку. След безапелационна игра Стилияна Николова натрупа актив от 133.800 точки (35.650 на обръч, 31.050 на топка, 33.650 на бухалки и 33.450 на лента) и заслужено зае първото място. Това е втора титла в многобоя на Световна купа за Николова след златото и на родна земя в началото на април. От Българската федерация по художествена гимнастика подчертаха с гордост, че с представянето си тя е дала категорична заявка за златото на предстоящите за годината Европейско и Световно първенство.

"Гимнастиката, която Стили играе е с космическа трудност, а тя играе с такава лекота, артистичност и присъствие, която е присъща само на големите шампиони!"

Триумфа на България в първия ден от надпреварата за световната купа в Баку, допълни представянето на Ева Брезалиева. Със смелото и уверено демонстриране на съчетанията си, Ева заслужи бронз със сбор от 126.300 точси (33.900 на обръч, 31.800 на топка, 30.550 на бухалки и 30.050 на лента).

Това е първо отличие от многобой за Брезалиева на състезание от серията Световни купи.

Сребърният медал е за София Рафаели от Италия. Възпитаничката на Жулиета Канталупи събра общ сбор от 129.700 (34.400 на обръч, 33.150 на топка, 33.350 на бухалки и 28.800 на лента).

С представянето си в първия ден на световната купа и двете българки си осигуриха участие във всички финали на отделните уреди утре.

Съдия за България на това състезание в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова от Варна. Супервайзер от ФИГ бе вицепрезидентът на БФХГ и втори вицепрезидент на ТК към ФИГ - Мария Петрова.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация художествена гимнастика

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"