Мобилно меню

Стилияна Николова стана шампионка в многобоя на световната купа в Баку

Бронз за България донесе Ева Брезалиева
Стилияна Николова стана шампионка в многобоя на световната купа в Баку
124

Стилияна Николова по категоричен начин спечели шампионската титла в многобоя на четвъртата за годината световна купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку. След безапелационна игра Стилияна Николова натрупа актив от 133.800 точки (35.650 на обръч, 31.050 на топка, 33.650 на бухалки и 33.450 на лента) и заслужено зае първото място. Това е втора титла в многобоя на Световна купа за Николова след златото и на родна земя в началото на април. От Българската федерация по художествена гимнастика подчертаха с гордост, че с представянето си тя е дала категорична заявка за златото на предстоящите за годината Европейско и Световно първенство.

"Гимнастиката, която Стили играе е с космическа трудност, а тя играе с такава лекота, артистичност и присъствие, която е присъща само на големите шампиони!"

Триумфа на България в първия ден от надпреварата за световната купа в Баку, допълни представянето на Ева Брезалиева. Със смелото и уверено демонстриране на съчетанията си, Ева заслужи бронз със сбор от 126.300 точси (33.900 на обръч, 31.800 на топка, 30.550 на бухалки и 30.050 на лента).

Това е първо отличие от многобой за Брезалиева на състезание от серията Световни купи.

Сребърният медал е за София Рафаели от Италия. Възпитаничката на Жулиета Канталупи събра общ сбор от 129.700 (34.400 на обръч, 33.150 на топка, 33.350 на бухалки и 28.800 на лента).

С представянето си в първия ден на световната купа и двете българки си осигуриха участие във всички финали на отделните уреди утре.

Съдия за България на това състезание в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова от Варна. Супервайзер от ФИГ бе вицепрезидентът на БФХГ и втори вицепрезидент на ТК към ФИГ - Мария Петрова.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация художествена гимнастика

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
83

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика