Мобилно меню

Започва 25-ото издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена" във Варна

Олимпийската шампионка Симона Дянкова ще проведе мастер клас в първия ден от програмата на турнира
Започва 25-ото издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена" във Варна

Юбилейно 25-о издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена" ще се проведе в периода от 16-и до 18-и юни във Варна. Организатор е спортен клуб "Чар ДКС"

В турнира ще участват състезателки от Австрия, Израел, Кипър, Сингапур, Чехия и 11 клуба от България.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 и възпитаничката на СК "Чар ДКС" Симона Дянкова ще проведе Мастер клас на 16-и юни.

Главен съдия на турнира ще бъде старши треньорът на СК "Чар ДКС" Филипа Филипова,  супервайзор - Светла Куюмджиева и секретар - Соня Лазарова. Откриването на турнира ще се проведе на 17-и юни от 13.30 часа в Двореца на културата и спорта, зали "Младост", където демонстративно ще участват девойки - индивидуално и ансамбъл.

Турнирът засвидетелства почит към елитните гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка Мария Чиприянова, донесли многобройни спортни отличия и слава на България и Варна, които загиват в самолетна катастрофа на път за Полша.

2023 © Варна е

Олимпийска шампионка по художествена гимнастика проведе Мастър клас във Варна

Гостуването на Линой Ашрам е по покана на главния треньор на СК "Чар ДКС" Филипа Филипова
Олимпийска шампионка по художествена гимнастика проведе Мастър клас във Варна

Мастър клас с Олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Токио 2020 Линой Ашрам беше проведен в Двореца на културата и спорта във Варна. Тя пристигна в морската столица по покана на главния треньор на СК "Чар ДКС" Филипа Филипова.

"Мастър класа на Ашрам беше направен много професионално и се видя защо тя е станала олимпийска шампионка! Прецизна, мислеща, ведра, всяко следващо движение натоварваше и усложняваше зададената задача. След приключването на Мастър класа всички участници имаха възможност да и зададат въпроси на които тя отговори много по човешки топло. Разказа на децата за пътя който е извървяла, за трудностите, за упоритостта си да се готви след тренировка дори у дома, защото не само не са виждали бъдеще в нея треньорите, но тя самата е виждала, че я превъзхождат деца с вродени данни за гимнастика, които тя не е притежавала. Даде сила и вяра на децата, че те могат да постигнат всичко ако го желаят и работят върху себе си за да постигат целите си бавно, спокойно и стъпка по стъпка. Линой още веднъж показа, че истинския шампион е човек здраво стъпил на земята, на когото са му чужди самосъжаление и звездомания", разказват от СК "Чар ДКС".

Всяка малка гимнастичка получи диплома за участието си в Мастър класа и подаръци с автограф от Ашрам. На срещата с голямата шампионка присъстваха общо 68 състезателки между 8-17 г. от клубовете "Чар ДКС", "Грация", "Черно море", "Черноморец",  "Олимпия",  "Етър", "Акро" и Германия. На Мастър класа присъства и Кристияна Генчева, член на УС на БФХГ, президент на СК "Грация".

Организаторите отправят благодарност към родители, треньори и състезатели затова, че участваха в този престижен Мастър клас. В края на проявата директорът на Двореца на културата и спорта, Варна - Минко Христов поднесе цветя и златна юбилейна значка по повод 55 години от създаването на ДКС на Линой Ашрам. Той поздрави и световната шампионка, съдия международна категория Браве и главен треньор на СК "Чар ДКС" Филипа Филипова

2023 © Варна е / снимки: Сашо Костадинов, за Клуб "Чар ДКС” Варна