Мобилно меню

Започва 25-ото издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена" във Варна

Олимпийската шампионка Симона Дянкова ще проведе мастер клас в първия ден от програмата на турнира
Започва 25-ото издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена" във Варна

Юбилейно 25-о издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена" ще се проведе в периода от 16-и до 18-и юни във Варна. Организатор е спортен клуб "Чар ДКС"

В турнира ще участват състезателки от Австрия, Израел, Кипър, Сингапур, Чехия и 11 клуба от България.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 и възпитаничката на СК "Чар ДКС" Симона Дянкова ще проведе Мастер клас на 16-и юни.

Главен съдия на турнира ще бъде старши треньорът на СК "Чар ДКС" Филипа Филипова,  супервайзор - Светла Куюмджиева и секретар - Соня Лазарова. Откриването на турнира ще се проведе на 17-и юни от 13.30 часа в Двореца на културата и спорта, зали "Младост", където демонстративно ще участват девойки - индивидуално и ансамбъл.

Турнирът засвидетелства почит към елитните гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка Мария Чиприянова, донесли многобройни спортни отличия и слава на България и Варна, които загиват в самолетна катастрофа на път за Полша.

2023 © Варна е

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"