Мобилно меню

Златен медал във финала с 5 въжета спечели ансамбълът ни девойки от Международния турнир в Гдиня

Бронз в многобоя и злато на бухалки заслужи Анастасия Калиева от варненския клуб ЧАР- ДКС
Златен медал във финала с 5 въжета спечели ансамбълът ни девойки от Международния турнир в Гдиня
195

След като спечели сребро в многобоя, ансамбълът ни по художествена гимнастика за девойки заслужи и златото във финалите на 5 въжета от Международния турнир по художествена гимнастика в Гдиня. Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова и Габриела Пеева бяха безапелационни и с 30.400 (D.15.300; A. 8.250; E. 6.850) се окичиха със златните отличия. Сребърните медали получи ансамбълът на Израел с 29.550, а бронзовите отличия бяха за Унгария с 26.900.

Бронз в многобоя и злато на бухалки при девойките родени 2010 г. заслужи Анастасия Калиева от варненския клуб ЧАР- ДКС с личен треньор Филипа Филипова.

Представителки на 22 държави представиха грация и умения в Международния турнир по художествена гимнастика Gdynia Rhythmic Stars & Baltic Junior Cup 2023.

2023 © Варна е / снимка: Българска федерация художествена гимнастика

Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна

Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка
Нови два медала за България от Световната купа по гимнастика във Варна
83

Нови два медала за България донесе вторият ден от финалите на Световната купа по гимнастика във Варна. Йордан Александров спечели сребро във финалите на успоредка и на висилка. Както ВАРНА Е ви информира, ден по-рано Еди Пенев завоюва златото на земя.

На крачка от медалите остана големият талант на варненския ГСК „Интерком груп Черноморски юнак“ Божидар Златанов. Той се нареди четвърти във финалите на прескок и на успоредка.

Димитър Димитров и Еди Пенев се наредиха шести съответно във финалите на прескок и на висилка.

Единствената представителка на България във финалите при дамите - Никол Тодорова завърши осма на греда.

От Българската федерация по гимнастика благодариха на всички състезатели, треньори, съдии, на щабовете на състезателите, на доброволците, спонсорите и домакините от Двореца на културата и спорта във Варна за високото ниво на организацията и провеждането на тази седма световна купа у нас.

2023 © Варна е / снимки: Българска федерация по гимнастика