Мобилно меню

Злато в многобоя за Стилияна Николова от международния турнир в Гдиня

Талантливата ни гимнастичка се класира за всички финали на отделните уреди
Злато в многобоя за Стилияна Николова от международния турнир в Гдиня

Стилияна Николова завоюва златен медал в индивидуалната надпревара при жените на международния турнир по художествена гимнастика Gdynia Rhythmic Stars.

Николова натрупа общ сбор от 131.400 (34.300 на обръч, 32.850 на топка, 31.500 на бухалки и 32.750 на лента) и се окичи със златното отличие в многобоя.

Сребърен медал заслужи представителката на Украйна - Кристина Погранична с актив от 122.350. Бронзовото отличие е за Емилия Хейхел от Полша с 117.800.

Стилияна Николова се класира за всички четири финали на отделните уреди с три първи резултата и един втори.

Съдия за България в индивидуалната надпревара на това състезание е варненката Филипа Филипова.

2023 © Варна е / снимка: Българска федерация художествена гимнастика

За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

Надпреварата за купа "Морска звезда" ще е на 1 юни
За 20-и път Варна приема Национален турнир по акробатичен рокендрол

На 1 юни, за 20-и пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа "Морска звезда". Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата конференция на турнира.

Организатор на събитието е клуб по танци "Стар денс" с главен треньор Радостина Енчева. Турнирът по традиция се провежда със съдействието на Община Варна и Българска федерация по акробатичен рокендрол.

В надпреварата ще участват деца, юноши и младежи от клубовете в София, Пловдив, Ловеч и Варна. Младите таланти ще се състезават в класовете "Соло", "Деца", "Юноши", "Капъл денс шоу", "В", формации "Момичета", формации "Девойки", "Сеньори" и др.

Всички любители на акробатичния рокендрол могат да посетят състезанието и да наблюдават изпълненията на българските изпълнители безплатно.

2024 © Варна е / снимка: клуб по танци "Стар денс"