Мобилно меню

18 мъжки и 12 женски отбора участваха в турнира по плажен волейбол във Варна

Шампионските титли заслужиха Мирослав Градинаров и Лъчезар Стоименов при мъжете и Дарина Карапиди и Ева Петрова при дамите
18 мъжки и 12 женски отбора участваха в турнира по плажен волейбол във Варна

18 мъжки и 12 женски отбора взеха участие в първия турнир по плажен волейбол, организиран от волейболен клуб "Енерджи" с подкрепата на Община Варна. 

При дамите със златото се поздравиха Дарина Карапиди и Ева Петрова, които победиха на финала миналогодишните републикански шампионки Ирена Мишонова и Десислава Николова. Трети останаха Кьосева и Иванова.

При мъжете с шампионската титла триумфираха Мирослав Градинаров и Лъчезар Стоименов. Те победиха на финала националната двойка Димитър Калчев и Димитър Механджийски.

Бронзът остана за Олег Чорбаджи и Григорий Димитриевич.

Турнирът по плажен волейбол, който се проведе във Варна е първият от веригата за републиканското първенство на Българска федерация волейбол.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Следващият турнир за подрастващи на игрището за плажни спортове в квартал Аспарухово ще е през август 
Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Четири тима участваха в първия от серията детски турнири по плажен футбол, които се провеждат във Варна през летните месеци. Спартак (Варна), Юнак, Аксаково и момичета от ФК Варна откриха инициативата, която има за цел да популяризира сред подрастващите най-атрактивната разновидност на футбола.

Надпреварата се провежда по всички правила на тази дисциплина. За адаптирането на децата и въвеждането им в спецификата на спорта се грижат играчи от десеткратния шампион на страната МФК Спартак. Георги Минков, Илиян Илиев, Георги Димитров и треньорът на тима Симеон Христов показваха на участниците тънкостите и особеностите в плажния футбол и помагаха за тяхното по-бързо адаптиране на пясъка.

Организатори на събитието са Зоналния съвет на БФС, Община Варна и МФК Спартак. Срещите се провеждат при перфектни условия на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово".

Следващото издание е планирано за началото на месец август, а през септември ще се проведе и финалния турнир.

2023 © Варна е