Мобилно меню

МФК Спартак без грешка във втория ден на Varna International Beach Soccer Cup

„Плажните соколи“ си върнаха на кувейтския Бурган за загубата на старта на турнира, наложиха се отново и над румънския Уест Дева
МФК Спартак без грешка във втория ден на Varna International Beach Soccer Cup

МФК Спартак спечели две победи във втория ден на Varna International Beach Soccer Cup. Международният турнир по плажен футбол се провежда на игрището за плажни спортове във варненския квартал Аспарухово от 2 до 4 юни.

В първата си среща за деня възпитаниците на Симеон Христов си върнаха на кувейтския Бурган за вчерашната загуба с дузпи. Днес домакините се наложиха над съперника си също след изпълнението на наказателни удари. Двата тима не успяха да се победят в редовното време като завършиха 5:5. Четири попадения за спартаклии заби Калоян Цветков, а едно добави Илиян Илиев. При дузпите варненци бяха по-точни и стигнаха до крайния успех.

Във втората среща за деня домакините надиграха с 5:4 румънския Уест Дева. 30 секунди преди края обаче гостите не бяха съгласни с едно от съдийските решения и напуснаха терена, като не изиграха и следващата си среща с Бурган. За Спартак головете бяха дело на Иван Мартинов (2), Симеон Христов, Добромир Господинов и Калоян Цветков.

Утре в 10,00 стартират последните двубои от надпреварата, която се провежда на плажа в квартал "Аспарухово".

2023 © Варна е

Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Следващият турнир за подрастващи на игрището за плажни спортове в квартал Аспарухово ще е през август 
Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Четири тима участваха в първия от серията детски турнири по плажен футбол, които се провеждат във Варна през летните месеци. Спартак (Варна), Юнак, Аксаково и момичета от ФК Варна откриха инициативата, която има за цел да популяризира сред подрастващите най-атрактивната разновидност на футбола.

Надпреварата се провежда по всички правила на тази дисциплина. За адаптирането на децата и въвеждането им в спецификата на спорта се грижат играчи от десеткратния шампион на страната МФК Спартак. Георги Минков, Илиян Илиев, Георги Димитров и треньорът на тима Симеон Христов показваха на участниците тънкостите и особеностите в плажния футбол и помагаха за тяхното по-бързо адаптиране на пясъка.

Организатори на събитието са Зоналния съвет на БФС, Община Варна и МФК Спартак. Срещите се провеждат при перфектни условия на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово".

Следващото издание е планирано за началото на месец август, а през септември ще се проведе и финалния турнир.

2023 © Варна е