Мобилно меню

МФК Спартак и Ерчис Спор Кулубу ще излъчат шампиона на Varna International Beach Soccer Cup 2024

Двата тима записаха победи и във втория ден на турнира, който се провежда на Южния плаж във Варна
МФК Спартак и Ерчис Спор Кулубу ще излъчат шампиона на Varna International Beach Soccer Cup 2024

МФК Спартак и турският шампион Ерчис Спор Кулубу ще определят кой ще заеме първото място във Varna International Beach Soccer Cup 2024. Двубоят между двата тима започна в 11 часа, на Южния плаж във Варна, а церемонията по награждаване на призьорите от турнира ще е веднага след двубоя.

До момента МФК Спартак и Ерчис Спор Кулубу са с по две победи в турнира.

Във втория ден на Varna International Beach Soccer Cup 2024 домакините от МФК Спартак постигнаха убедителна победа срещу МФК Монтана с 9:1. По три пъти за успеха се разписаха Павел Стоев и Георги Димитров, а по един гол вкараха Илиян Илиев, Иван Мартинов и Костадин Иванов. За тима от северозапада реализира Тони Бончев.

В другата среща турският шампион Ерчис Спор Кулубу постигна обрат срещу румънския ИПА от 0:2 до 5:2. Попаденията за южните ни съседи бяха дело на Юсеф Алсадер, Алсайед Алам, Омар Алфа Илакауи, Файсал Алманайе и Жозе Фрейре. За северните ни съседи пък отбелязаха Гита Думитру и Танасе Джеордже.

Турнирът Varna International Beach Soccer Cup е част от подготовката на българския и турския шампион за участието им в Шампионската лига по плажен футбол която отново ще се проведе в португалския курорт Назаре.

2024 © Варна е / снимка: Bulgaria Beach Soccer

МФК Спартак завърши 11-и в Шампионската лига по плажен футбол

Плажните "соколи" записаха 3 победи и 2 загуби в Назаре
МФК Спартак завърши 11-и в Шампионската лига по плажен футбол

МФК Спартак (Варна) завърши на 11-о място в Шампионската лига по плажен футбол, която се провежда в португалския курорт Назаре. Вчера тимът на Симеон Христов загуби осминафинала си срещу беларуския Цор, а днес се изправи срещу румънския Уест Дева в мач за окончателното определяне на класирането в турнира.

Варненци се наложиха над северните ни съседи с 6:4. По два пъти за МФК Спартак се разписаха Станислав Джамбазов и бразилецът Игор, а по едно попадение за варненския тим отбелязаха другите южноамериканци в състава - Райън и Балиня. Любопитното е, че за съперника един гол вкара Мариан Мачиука-Мачи, който в минали години бе част от МФК Спартак както в Назаре, така и в турнири от вътрешния календар на България.

Така варненци си тръгват от Португалия след три победи и две загуби в петте си срещи от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Съставът на МФК Спартак: Вратари: Добромир Господинов, Франциско Ферейра; Полеви играчи: Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Калоян Цветков, Георги Димитров, Илиян Илиев, Иван Мартинов, Виктор Уго-Балиня, Райън, Игор

2024 © Варна е / снимка: Bulgaria Beach Soccer