Мобилно меню

МФК Спартак стартира срещу германци участието си в Шампионската лига

Португалски вратар и трима бразилци подсилват родния шампион за престижния турнир в Назаре
МФК Спартак стартира срещу германци участието си в Шампионската лига

С отбор от 11 състезатели ще се включи родният първенец МФК Спартак в тазгодишното издание на Шампионската лига по плажен футбол, което отново ще се проведе в португалския курорт Назаре. В състава на българския тим са включени и четирима чужденци - португалският вратар Франциско Ферейра и бразилските полеви играчи Виктор Уго, Райън и Игор.

Варненци ще започнат тренировки на пясъка край Атлантическия океан утре, а срещите им стартират ден по-късно. В неделя (9 юни) от 13 ч. българско време е първият сблъсък на МФК Спартак в Шампионската лига - срещу Бавария Бийч (Германия). В понеделник (10 юни) Спартак играе с Фрозо (Швеция) от 18,45 ч., а на 11 юни (вторник) от 17,30 ч. се изправя срещу миналогодишния победител в Шампионската лига Фалфала от Израел, с който бяха в една група и през 2023-та.

Съставът на МФК Спартак: Вратари: Добромир Господинов, Франциско Ферейра; Полеви играчи: Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Калоян Цветков, Георги Димитров, Илиян Илиев, Иван Мартинов, Виктор Уго, Райън, Игор

2024 © Варна е / снимка: Bulgaria Beach Soccer

МФК Спартак завърши 11-и в Шампионската лига по плажен футбол

Плажните "соколи" записаха 3 победи и 2 загуби в Назаре
МФК Спартак завърши 11-и в Шампионската лига по плажен футбол

МФК Спартак (Варна) завърши на 11-о място в Шампионската лига по плажен футбол, която се провежда в португалския курорт Назаре. Вчера тимът на Симеон Христов загуби осминафинала си срещу беларуския Цор, а днес се изправи срещу румънския Уест Дева в мач за окончателното определяне на класирането в турнира.

Варненци се наложиха над северните ни съседи с 6:4. По два пъти за МФК Спартак се разписаха Станислав Джамбазов и бразилецът Игор, а по едно попадение за варненския тим отбелязаха другите южноамериканци в състава - Райън и Балиня. Любопитното е, че за съперника един гол вкара Мариан Мачиука-Мачи, който в минали години бе част от МФК Спартак както в Назаре, така и в турнири от вътрешния календар на България.

Така варненци си тръгват от Португалия след три победи и две загуби в петте си срещи от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Съставът на МФК Спартак: Вратари: Добромир Господинов, Франциско Ферейра; Полеви играчи: Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Калоян Цветков, Георги Димитров, Илиян Илиев, Иван Мартинов, Виктор Уго-Балиня, Райън, Игор

2024 © Варна е / снимка: Bulgaria Beach Soccer