Мобилно меню

Победа и загуба за МФК Спартак на старта на Varna International Beach Soccer Cup

Общо 29 попадения зарадваха зрителите в първия ден на международния турнир на плажа в Аспарухово
Победа и загуба за МФК Спартак на старта на Varna International Beach Soccer Cup

 

29 гола бяха отбелязани в първите три мача от силния международен турнир по плажен футбол Varna International Beach Soccer Cup. Седмото издание на престижната надпревара се провежда от 2 до 4 юни. Турнирът се организира с подкрепата на община Варна.

В тазгодишното издание на атрактивната проява, освен домакините от МФК Спартак, участват румънският Уест Дева и кувейтският Бурган Спотс Клуб. Впечатляващо е, че и двата гостуващи тима на практика са съставени изцяло от национални състезатели на двете страни. Според регламента на Varna International Beach Soccer Cup тази година,  трите тима играят по три пъти всеки срещу всеки до неделя.

Турнирът стартира със зрелищно реми между двата чуждестранни отбора, които си вкараха по седем гола. При дузпите надделяха кувейтците.

Вторият двубой отново завърши без победител в редовното време, в което Спартак и Бурган си отбелязаха по три попадения. За домакините точни бяха Георги Димитров, Калоян Цветков и Мариян Мачиука-Мачи. При дузпите обаче отново надделяха кувейтците.

В третата среща Спартак надделя с 5:4 над Уест Дева. Точни за възпитаниците на Симеон Христов бяха Мачи на три пъти, Калоян Цветков и Тодор Вълканов по веднъж.

В събота и неделя двубоите стартират от 10 ч.

Програма на турнира:

Събота, 3 Юни

10:00 Бурган Спортс Клуб – МФК Спартак

11:00 МФК Спартак – Уест Дева

12:00 Уест Дева – Бурган Спортс Клуб

 

Неделя, 4 Юни

10:00 МФК Спартак – Уест Дева

11:00 Уест Дева – Бурган Спортс Клуб

12:00 Бурган Спортс Клуб – МФК Спартак

2023 © Варна е

Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Следващият турнир за подрастващи на игрището за плажни спортове в квартал Аспарухово ще е през август 
Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Четири тима участваха в първия от серията детски турнири по плажен футбол, които се провеждат във Варна през летните месеци. Спартак (Варна), Юнак, Аксаково и момичета от ФК Варна откриха инициативата, която има за цел да популяризира сред подрастващите най-атрактивната разновидност на футбола.

Надпреварата се провежда по всички правила на тази дисциплина. За адаптирането на децата и въвеждането им в спецификата на спорта се грижат играчи от десеткратния шампион на страната МФК Спартак. Георги Минков, Илиян Илиев, Георги Димитров и треньорът на тима Симеон Христов показваха на участниците тънкостите и особеностите в плажния футбол и помагаха за тяхното по-бързо адаптиране на пясъка.

Организатори на събитието са Зоналния съвет на БФС, Община Варна и МФК Спартак. Срещите се провеждат при перфектни условия на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово".

Следващото издание е планирано за началото на месец август, а през септември ще се проведе и финалния турнир.

2023 © Варна е