Мобилно меню

Във Варна популяризират плажния футбол със серия турнири за деца

Първото състезание за деца, родени през 2010 и 2011 г., ще е на 20 юли, на игрището за плажни спортове в квартал Аспарухово
Във Варна популяризират плажния футбол със серия турнири за деца

Варна ще е домакин на серия от открити детски турнири по плажен футбол през летните месеци. Надпреварите ще се провеждат на стадиона за плажни спортове в квартал Аспарухово на морската ни столица, а участници ще са отбори от деца, родени през 2010 и 2011 г.

Организатори на инициативата са Зоналния съвет на БФС Варна, Община Варна и десеткратният шампион на страната МФК Спартак.

Първият турнир ще се състои на 20 юли (четвъртък), като до края на юли и през август е планирано провеждането на още няколко издания. Надпреварата ще завърши с финално състезание в края на следващия месец, покани за което ще получат отбори, участвали в първоначалните турнири.

Всеки отбор, който се запише за участие, ще има на разположение персонален треньор в лицето на играч от тима на МФК Спартак, който ще въвежда децата в детайлите и спецификата на плажния футбол. Наставниците ще са на разположение на отборите и по време на мачовете от турнирите.

Желание за участие в откритите детски турнири по плажен футбол може да се заяви на тел. 0887 926 299 (Пламен Хаджийски).

2023 © Варна е

Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Следващият турнир за подрастващи на игрището за плажни спортове в квартал Аспарухово ще е през август 
Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Четири тима участваха в първия от серията детски турнири по плажен футбол, които се провеждат във Варна през летните месеци. Спартак (Варна), Юнак, Аксаково и момичета от ФК Варна откриха инициативата, която има за цел да популяризира сред подрастващите най-атрактивната разновидност на футбола.

Надпреварата се провежда по всички правила на тази дисциплина. За адаптирането на децата и въвеждането им в спецификата на спорта се грижат играчи от десеткратния шампион на страната МФК Спартак. Георги Минков, Илиян Илиев, Георги Димитров и треньорът на тима Симеон Христов показваха на участниците тънкостите и особеностите в плажния футбол и помагаха за тяхното по-бързо адаптиране на пясъка.

Организатори на събитието са Зоналния съвет на БФС, Община Варна и МФК Спартак. Срещите се провеждат при перфектни условия на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово".

Следващото издание е планирано за началото на месец август, а през септември ще се проведе и финалния турнир.

2023 © Варна е