Мобилно меню

За първи път: Два български отбора ще играят в Шампионската лига по плажен футбол

Срещите на варненския МФК Спартак в груповата фаза са от 12 до 14 юни, а съперниците са от Израел, Гърция и Англия
За първи път: Два български отбора ще играят в Шампионската лига по плажен футбол

Жребият за тазигодишното издание на Шампионската лига по плажен футбол беше изтеглен на 18 май. Домакин на надпреварата отново ще е португалският курорт Назаре.

За първи път България ще има два участника в турнира - МФК Спартак (Варна) и СА МВР (София), които ще премерят сили с най-добрите клубове на континента.

Варненци, за които това ще бъде седмо участие в турнира, попаднаха в група с израелския Фалфала, Наполи Патрон (Гърция) и английския тим с екзотичното име Isle of Wight Beach Soccer.

Отборът на СА МВР ще направи своя дебют на европейската сцена. Столичани ще спорят с португалския Сесимбра, Портсмут (Англия) и друг представител на домакините - Назаре 2022.

България ще има свой представител и сред съдиите в Назаре. Международният ни рефер Владимир Ташков ще е част от екипа, който ще обслужи мачовете в надпреварата.

Точната програма за срещите предстои да бъде обявена до дни, като е ясно, че СА МВР ще играе двубоите си на 9, 10 и 11 юни, а Спартак - на 12, 13 и 14 юни.

2023 © Варна е

МФК Спартак завърши 11-и в Шампионската лига по плажен футбол

Плажните "соколи" записаха 3 победи и 2 загуби в Назаре
МФК Спартак завърши 11-и в Шампионската лига по плажен футбол

МФК Спартак (Варна) завърши на 11-о място в Шампионската лига по плажен футбол, която се провежда в португалския курорт Назаре. Вчера тимът на Симеон Христов загуби осминафинала си срещу беларуския Цор, а днес се изправи срещу румънския Уест Дева в мач за окончателното определяне на класирането в турнира.

Варненци се наложиха над северните ни съседи с 6:4. По два пъти за МФК Спартак се разписаха Станислав Джамбазов и бразилецът Игор, а по едно попадение за варненския тим отбелязаха другите южноамериканци в състава - Райън и Балиня. Любопитното е, че за съперника един гол вкара Мариан Мачиука-Мачи, който в минали години бе част от МФК Спартак както в Назаре, така и в турнири от вътрешния календар на България.

Така варненци си тръгват от Португалия след три победи и две загуби в петте си срещи от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Съставът на МФК Спартак: Вратари: Добромир Господинов, Франциско Ферейра; Полеви играчи: Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Калоян Цветков, Георги Димитров, Илиян Илиев, Иван Мартинов, Виктор Уго-Балиня, Райън, Игор

2024 © Варна е / снимка: Bulgaria Beach Soccer