Мобилно меню

Александър Димитров от СКТМ Комфорт - Варна е шампион на Обединена Андро лига

Гранд финалът на голямата верига турнири по тенис на маса се проведе в Панагюрище
Александър Димитров от СКТМ Комфорт - Варна е шампион на Обединена Андро лига

Състезателят на варненския клуб по тенис на маса Комфорт - Александър Димитров, спечели голямата верига турнири в България - Обединена Андро лига.

Александър триумфира в Гранд финала, който се проведе на 29 и 30 юни в зала Арена-Асарел в Панагюрище. Той записа впечатляващи победи над класни играчи, като се наложи над Стоян Зайков с 3:1, над Мартин Иванов с 3:0. Най-труден бе успехът на Александър Димитров на полуфинала, където той се изправи срещу доайена на варненския тенис Тихомир Мичев. В началото Александър изоставаше с 0:2 гейма, но показа характер и успя да се пребори за успеха с 3:2. Във финалната среща той се наложи над украинския състезател Владимир Луцкий с 3:0 гейма.

Над 80 състезатели от 7 града, приемали турнири от Обединена Андро лига, се включиха в Гранд финала. В него се изявиха по 12 от най-добрите тенисисти, участвали в турнирите във Варна, София, Пловдив, Русе, Бургас, Благоевград и Габрово.

2024 © Варна е / снимка: СКТМ Комфорт - Варна

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"