Мобилно меню

Анна Гудеманова от СКТМ Комфорт спечели сребърен медал от турнир в Молдова

В надпреварата по тенис на маса участват състезатели от България, Азербайджан, Румъния, Украйна и домакина Молдова
Анна Гудеманова от СКТМ Комфорт спечели сребърен медал от турнир в Молдова

Анна Гудеманова от СКТМ Комфорт спечели сребърен медал от турнир от "Купа Авдарма" в Молдова. Варненската състезателка по тенис на маса отстъпи единствено на финала от Илья Ничик с 2:3. По пътя си към финала Анна отстрани и съотборничката си Белослава Балканска, която също премина груповата фаза на турнира.

Международният турнир "Купа Авдарма" се провежда на 23 и 24 септември. В него участват състезатели от България, Азербайджан,Румъния, Украйна и домакина Молдова. Представителите на СКТМ Комфорт се включват в надпреварата по покана на президента на молдовската федерация по тенис на маса Иван Саранди. Освен Анна Гудеманова и Белослава Балканска в състезанието ще участват също Александър Димитров, Мирослав Шмидт, Траян Георгиев, Кирил Спиридонов, Тома Николаев и Рая Христова.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"