Мобилно меню

Анна Гудеманова от СКТМ Комфорт спечели сребърен медал от турнир в Молдова

В надпреварата по тенис на маса участват състезатели от България, Азербайджан, Румъния, Украйна и домакина Молдова
Анна Гудеманова от СКТМ Комфорт спечели сребърен медал от турнир в Молдова

Анна Гудеманова от СКТМ Комфорт спечели сребърен медал от турнир от "Купа Авдарма" в Молдова. Варненската състезателка по тенис на маса отстъпи единствено на финала от Илья Ничик с 2:3. По пътя си към финала Анна отстрани и съотборничката си Белослава Балканска, която също премина груповата фаза на турнира.

Международният турнир "Купа Авдарма" се провежда на 23 и 24 септември. В него участват състезатели от България, Азербайджан,Румъния, Украйна и домакина Молдова. Представителите на СКТМ Комфорт се включват в надпреварата по покана на президента на молдовската федерация по тенис на маса Иван Саранди. Освен Анна Гудеманова и Белослава Балканска в състезанието ще участват също Александър Димитров, Мирослав Шмидт, Траян Георгиев, Кирил Спиридонов, Тома Николаев и Рая Христова.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е