Мобилно меню

България се класира в ТОП 14 на Европейското по тенис на маса

Талантите на варненския клуб „Комфорт“, които представят страната ни в шампионата на стария континент до 13 години, преодоляха груповата фаза с две победи и една загуба
България се класира в ТОП 14 на Европейското по тенис на маса

Две победи и една загуба за Българския отбор на започналото днес Европейско първенство по тенис на маса до 13 години в Загреб. Представителният ни тим в тази възраст е съставен изцяло от състезатели на варненския клуб „Комфорт“ и е воден от главния треньор на клуба Стоян Поппетров.

В първата си среща от група В националите ни отстъпиха на Чехия с 1:4. Единствената победа за България в двубоя записа Мирослав Шмидт на сингъл, като се наложи с 3:2 срещу Рачак. Поражения регистрираха Полина Енчева, Виктор Димитров и Белослава Балканска, както и двойката Шмидт/Балканска.

Българският тим демонстрира тотално превъзходство във втория си сблъсък от група В, срещу отбора на Литва. Националите ни се наложиха с 5:0, с чисти победи с по 3:0 на Шмидт/Енчева при двойките и Анна Гудеманова, Димитров, Енчева и Шмидт на сингъл.

В решителния за второто място в групата двубой срещу Белгия при 2:2 в общия резултат, Мирослав Шмидт надигра Мат Клосет с 3:1 и осигури крайната победа на България с 3:2 (успех още за Гудеманова и Димитров и загуби на Енчева и двойката Шмидт/Енчева).

Така България преодоля груповата фаза на Европейското първенство до 13 години и продължава участието си в ТОП 14.

2023 © Варна е

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"