Мобилно меню

Български тенисисти ще участват на Европейското по тенис на маса в Полша

Ще имаме представители и при момчетата и при момичетата в двете възрастови групи - до 15 и до 19 години
Български тенисисти ще участват на Европейското по тенис на маса в Полша

Български национали по тенис на маса ще участват на Европейското първенство до 15 и 19 години, което ще се проведе в полския град Гливице от 14-и до 23-ти юли.

В отборната надпревара при юношите България е в група J заедно с Португалия, Малта и Латвия. Представители на 39 държави ще си оспорват отборната титла при юношите.

Девойките попаднаха в група I ще спорят за първите две места с Швейцария, Нидерландия и Малта. Общо 37 състава се очаква да се включат в отборната надпревара при девойките.

При кадетите до 15 години нашите момчета са в група В заедно с Полша, Румъния и Англия. Общо 38 са отборите в надпреварата в тази възрастова група.

Момичетата ни попаднаха в група С заедно с отборите на Азербайджан, Англия и Нидерландия. Общо 34 състава ще спорят за титлата при момичетата до 15 години.

Предварителни заявки за участие в надпреварата на сингъл са дали 167 юноши и 147 девойки, а при кадетите 124 момчета и 109 момичета.

Медали ще бъдат раздадени в 14 дисциплини.

2023 © Варна е / снимка: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е