Мобилно меню

Български тенисисти ще участват на Европейското по тенис на маса в Полша

Ще имаме представители и при момчетата и при момичетата в двете възрастови групи - до 15 и до 19 години
Български тенисисти ще участват на Европейското по тенис на маса в Полша

Български национали по тенис на маса ще участват на Европейското първенство до 15 и 19 години, което ще се проведе в полския град Гливице от 14-и до 23-ти юли.

В отборната надпревара при юношите България е в група J заедно с Португалия, Малта и Латвия. Представители на 39 държави ще си оспорват отборната титла при юношите.

Девойките попаднаха в група I ще спорят за първите две места с Швейцария, Нидерландия и Малта. Общо 37 състава се очаква да се включат в отборната надпревара при девойките.

При кадетите до 15 години нашите момчета са в група В заедно с Полша, Румъния и Англия. Общо 38 са отборите в надпреварата в тази възрастова група.

Момичетата ни попаднаха в група С заедно с отборите на Азербайджан, Англия и Нидерландия. Общо 34 състава ще спорят за титлата при момичетата до 15 години.

Предварителни заявки за участие в надпреварата на сингъл са дали 167 юноши и 147 девойки, а при кадетите 124 момчета и 109 момичета.

Медали ще бъдат раздадени в 14 дисциплини.

2023 © Варна е / снимка: СКТМ "Комфорт"

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"