Мобилно меню

Димитър Стефанов спечели злато и сребро от Държавното по тенис на маса

Състезателят на варненския СКТМ "Комфорт" се представи отлично на двойки и смесени двойки в националния шампионат до 21 години
Димитър Стефанов спечели злато и сребро от Държавното по тенис на маса
287

Тенисистът на варненския клуб "Комфорт" Димитър Стефанов спечели златен и сребърен медал от държавното първенство до 21 години, което се проведе в Пловдив. Митко триумфира в турнира на двойки заедно с Ивайло Косев от "Тетрон" (Плевен). Двамата се наложиха трудно над държавните шампиони до 19 години Йоан Величков и Стефан Димитров от "Марек-Дигеста" (Дупница) с 3:2 гейма.

Димитър Стефанов се представи добре и на смесени двойки, където заедно с Цветелина Георгиева от "Юнак"(Ардино) заслужиха сребърно отличие. Варненският тенисист и неговата партньорка отстъпиха единствено на финала. Те регистрираха поражение с 1:3 от Йоан Величков "Марек-Дигеста" (Дупница) и Сиделя Мутлу от "Юнак"(Ардино).

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

4 победи от 4 мача постигнаха тенисистките на СКТМ Комфорт във Висшата лига за жени

Представителките на варненския клуб запазват лидерската позиция във временното класиране
4 победи от 4 мача постигнаха тенисистките на СКТМ Комфорт във Висшата лига за жени
240

Състезателките на варненския клуб по тенис на маса Комфорт записаха 4 победи от 4 мача във втория етап от първия кръг на Висшата лига при жените. Турнирът се проведе на 27 и 28 май в Пловдив. 

Тимът на СКТМ Комфорт в състав Мария Йовкова, Йоанна Герасиматоу, Надя Убчева и Мирослава Андронова беше безкомпромисен и записа категорични победи с по 4:0 над СКТМ Стамболийски, СКТМ Две Могили, СКТМ Пи-Понг (София) и над градския съперник от СКТМ Корабостроител. 

След убедителното си представяне на турнира в Пловдив, представителките на СКТМ Комфорт с треньор Стоян Поппетров, запазват лидерската позиция във временното класиране на Висшата лига при жените. 

Следващият кръг ще е на 11 и 12 юни в зала 20 на Двореца на културата и спорта във Варна. Така СКТМ Комфорт ще е домакин на финалния етап, в който на практика ще се реши кой ще е новият държавен шампион по тенис на маса при жените. Очаква се състезателките на СКТМ Комфорт да премерят сили с отборите на Юнак (Ардино), Асарел-Медет (Панагюрище) и Стоянстрой (Пловдив).

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"