Мобилно меню

Достойно представяне на България на европейското по тенис на маса

В отборната надпревара до 13 години, тенисистите ни се наредиха 13-и, а най-предно място в индивидуалното състезание зае Анна Гудеманова, която отпадна на осминафинал от бъдещата европейска шампионка
Достойно представяне на България на европейското по тенис на маса

Българският национален отбор се представи достойно на първото в историята европейско първенство по тенис на маса за смесени отбори до 13 години, което се проведе в Загреб. Родните участници в състезанието бяха 13-годишната Анна Гудеманова и 11-годишните Мирослав Шмидт, Виктор Димитров, Белослава Балканска и Полина Енчева, всички от варненския клуб "Комфорт". В отборната надпревара България зае 13 място в конкуренцията на 28 отбора. 

В индивидуалната надпревара се включиха представители на 34 държави. Най-предното класиране за български състезател постигна Анна Гудеманова, която попадна в ТОП 16. Анна отпадна на осминафинал от бъдещата европейска шампионка Алексия Нодин. Място в ТОП 32 на Европейското първенство заслужиха Мирослав Шмидт и Виктор Димитров (отпаднал от бронзовия медалист от турнира), Белослава Балканска се класира за основна схема, а Полина Енчева прекрати участието си в турнира заради заболяване. 

Треньорът на малките таланти, Стоян Поппетров изрази задоволство от представянето на възпитаниците си на Европейското първенство до 13 години. 

„Догодина ще се борим за още по-големи успехи! Винаги се стремим да надграждаме постигнатото! Нашата тенис общност е малка, но задружна! Имаме силно поколение подрастващи тенисисти, конкурентно на европейската сцена! Продължавайте да подкрепяте талантливите ни деца и вярвайте във възможностите им! За да имаме добри състезатели при мъжете и жените трябва да се започне от най-ранна детска възраст с правилна методика в обучението им!“, обобщи Стоян Поппетров. 

Той пожела успех на всички състезатели, които ще представят България на Балканското първенство до 15 и до 19 години, което ще се проведе от 28 юни до 2 юли.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е