Мобилно меню

Два златни медала за Мария Йовкова от Държавното първенство по тенис на маса

Утвърдената ни състезателка триумфира заедно с партньорите си на двойки и смесени двойки, а в индивидуалната надпревара остана със сребро
Два златни медала за Мария Йовкова от Държавното първенство по тенис на маса

Два златни и един сребърен медал заслужи състезателката по тенис на маса на варненския клуб "Комфорт" Мария Йовкова от Държавното индивидуално първенство за мъже и жени, което се проведе в зала Асарел-Медет в Панагюрище от 31 май до 2 юни.

Мария и партньорът ѝ на смесени двойки Христос Христонов от Боровец (Горна Оряховица) спечелиха златото на смесени двойки, като на финала победиха Ерен Бекир от Стоянстрой (Пловдив) и Сиделя Мутлу от Юнак (Ардино) с 3:1.

Мария Йовкова достигна и до шампионската титла на двойки, заедно с партньорката си Калина Христова от Юнак (Ардино).

Освен двата златни медала на двойки, опитната състезателка на СКТМ Комфорт достигна и до сребро в индивидуалната надпревара. Драматична загуба с 2:4 от Цветелина Георгиева от Юнак (Ардино) я лиши от трето шампионско отличие в турнира.

Сребро на двойки постигна още един от титулуваните състезатели на варненския клуб. Теодор Александров и дългогодишният му партньор Денислав Коджабашев, който през този сезон се състезава за Боровец (Горна Оряховица), отстъпиха в двубоя за титлата с 2:3 (10:12) срещу Йоан Величков/Стефан Димитров от Марек-Дигеста (Дупница).

С бронзов медал от държавното индивидуално първенство за мъже и жени се окичи състезателката на СКТМ Комфорт Надя Убчева. При смесените двойки Надя и партньорът ѝ Стефан Лъвчиев допуснаха загуба с 2:3 гейма в полуфинала срещу Ерен Бекир от Стоянстрой (Пловдив) и Сиделя Мутлу от Юнак (Ардино).

2024 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

СКТМ Комфорт втори в държавното при мъжете

В състава бяха включени двама 12-годишни таланти на клуба
СКТМ Комфорт втори в държавното при мъжете

Варненският клуб по тенис на маса Комфорт спечели сребърните медали от държавното отборно първенство "А" група мъже. Тенисистите от морската столица спечелиха 3 победи с по 3:2 във финалния кръг, който се проведе на 15 юни. Варненци надделяха последователно над Тетрон (Плевен), над Аватар (София) и над Камчия (Дългопол). 

"Сформирахме отбора изцяло от кадети и юноши на клуба, като целта беше да обиграваме и развиваме нашите състезатели. Те се представиха невероятно при мъжете, за което ръководството на клуба и треньорският щаб ги поздравяваме за отличния сезон!", заяви главният треньор на СКТМ Комфорт Стоян Поппетров. 

Шампиони в мъжката А група са тенисистите на ЦСКА, а бронзови медали извоюваха състезателите на Камчия (Дългопол). 

Състав на СКТМ Комфорт: Мирослав Шмидт (12 г.), Виктор Димитров(12 г.), Александър Димитров(20 г.), Виктор Димчев(18 г.)

Треньор: Златин Тенев

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт