Мобилно меню

Двама тенисисти на СКТМ Комфорт в Топ 8 на кръг от световната купа

Виктор Димитров и Мирослав Шмидт ще спорят за място в полуфиналите на турнира до 13 години в италианския град Линяно
Двама тенисисти на СКТМ Комфорт в Топ 8 на кръг от световната купа

Състезателите на варненския клуб по тенис на маса Комфорт - Виктор Димитров и Мирослав Шмидт ще спорят за място в полуфиналите на кръга от световната купа до 13 години, който се провежда в италианския град Линяно от 29 до 31 октомври. 

Виктор Димитров премина уверено през груповата фаза след победа с 3:1 над германеца от китайски произход Понг и успехи срещу Грулиеро от Италия и Граур от Молдова. 
В груповата фаза Мирослав Шмидт също безе безкомпромисен и надделя над Летигиери от Италия, Суленсай от Англия и Галан от Испания. 

В първия кръг от основната схема и двамата български тенисисти почиваха. Във втория кръг Виктор Димитров се наложи с 3:0 над италианеца Кампаня, а Мирослав Шмидт отстрани вицешампиона от европейското първенство в Страсбург през 2022 година - Ноа Тесие от Франция в изключителен мач на много високо ниво. 

Днес Виктор и Мирослав излизат в двубоите си за място на полуфиналите. Съперник на Виктор Димитров ще е Ондрей Моравек от Чехия, а Мирослав Шмидт ще се изправи срещу Кай-Ченг Чен от Тайван. 

В турнира до 17 години Кирил Спиридонов попадна в тежка група и не успя да се класира за основната схема, но днес започва участието си в своята възрастова група - до 15 години.

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

Варненският клуб по тенис на маса триумфира, както при момчетата, така и при момичетата
За поредна година: СКТМ Комфорт с държавни титли до 13 години

За поредна година шампионските титли от държавното първенство по тенис на маса при момчетата и момичетата до 13 години, бяха спечелени от представителите на СКТМ Комфорт. Варненки посветиха титлата на своята съотборничка Белослава Балканска, която поради заболяване не успя да се включи във финалния турнир в Полски Тръмбеш. 

Въпреки отсъствието на водещ състезател, капитанът Полина Енчева бе безпогрешна и спечели всичките си 7 индивидуални срещи. Останалите победи, за да триумфира СКТМ Комфорт със златото при момичетата, постигнаха Симона Михайлова, Микаела Димитрова и Самара Чуктай

При момчетата в груповата фаза срещите бяха спечелени от Траян Георгиев, Йоан-Давид Олива и Теодор Еленов, а в полуфиналите се включиха и Мирослав Шмидт, Виктор Димитров и Димитър Йовев, за да заслужи СКТМ Комфорт поредната си шампионска титла.  

2024 © Варна е / снимки: СКТМ Комфорт